Чи можливе зменшення тарифу на воду на Кіровоградщині

Вівторок, 26 січня 2021 17:39

Генеральний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик не зміг надати чіткої відповіді на питання про можливість зменшення тарифу на воду. Про це стало відомо під час звіту Ілика про роботу підприємства в ході продовження засідання другої сесії депутатів Кіровоградської обласної ради 8 скликання сьогодні, 26 січня.

 

 «Якщо в травні 2021 року не зміниться вартість електроенергії в сторону збільшення та інших складових тарифів з урахуванням заходів економії, буде можливо розглянути питання зменшення тарифів», – розповів Роман Ілик.

 

За словами Ілика, підприємство не може впливати на ціни тарифу, розмір мінімальної зарплати, у тому числі й на інфляцію гривні та на обсяги реалізації.

Найбільше питань до гендиректора було в ініціаторки звіту роботи підприємства Радикальної партії Олега Ляшка Марини Осіпової.

 

«На відміну від дискусії на засіданні постійної комісії з питань власності, сьогодні, гендиректор Роман Ілик був більш підготовленим до запитань, але знову ж таки, чітких відповідей так і не було почуто.

НЕЦІЛЬОВЕ ВИКОРИСТАННЯ КРЕДИТНИХ КОШТІВ;

СИСТЕМАТИЧНІ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНАДСТВА ЗІ СТОРОНИ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА;

АНТИУПРАВЛІНСЬКІ РІШЕННЯ, НЕПРАВИЛЬНЕ ВЕДЕННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ, НАНЕСЕННЯ ЗБИТКІВ ПІДПРИЄМСТВУ.

Всі ці наведені факти є об‘єктивними та документально підтвердженими», – розповіла Марина Осіпова.

 

Так, депутати Кіровоградської обласної ради 8 скликання підтримали пропозицію рекомендувати обласній державній адміністрації спільно з територіальними громадами, які обслуговує підприємство, розглянути передбачення в місцевих бюджетах субвенції обласного бюджету для надання фінансової підтримки ОКВП «Дніпро-Кіровогард» для зменшення тарифу на воду. Також депутати підтримали рішення постійної комісії з питань власності створити тимчасову контрольну комісію облради стосовно ефективної та економічної діяльності підприємства та обгрунтування щодо підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, депутати обласної ради не вперше заслуховують звіт гендиректора ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Романа Ілика. Раніше на засіданні постійної комісії з питань власності виникла дискусія щодо обгрунтованості нового тарифу та прогалин в роботі підприємства. Звітував Ілик й перед комісією з питань ЖКГ, яка визнала роботу підприємства задовільною. 

Прочитано 828 разів
Останнє редагування Середа, 27 січня 2021 12:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+