На Кіровоградщині стартувала кампанія з декларування: кого у податковій чекають в обов’язковому порядку (ПЕРЕЛІК)

Середа, 08 січня 2020 10:10
На Кіровоградщині стартувала кампанія з декларування: кого у податковій чекають в обов’язковому порядку (ПЕРЕЛІК) Фото: https://www.0522.ua/

З 1 січня 2020 року стартувалакампанія декларування доходів, отриманих у 2019 році. Про це mandarin-news повідомили в Головному управлінні ДПС у Кіровоградськійобласті.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкових органів за місцем своєї податкової адреси зобов’язані надати:

  • фізичні особи-підприємці (далі – ФОП) – про доходи, отримані від провадження господарської діяльності (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у термін протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року);
  • фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність у термін до 1 травня року, що настає за звітним;
  • фізичні особи, які отримали доходи від неподаткових агентів, або доходи від податкових агентів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування, у термін до 01 травня року, що настає за звітним.

Фізичним особам-платникам податків надається можливість подати Декларацію в електронній формі. Це сучасно та дійсно зручно, цілодобово, економно у часі та комфортно для платників.Здійснити це можливо засобами Електронного кабінету, який є одним із найпопулярніших електронних сервісів ДПС України.

Скористатись Е-кабінетом можливо як з персональних комп’ютерів так і зі смартпристроїв. Сервіс працює безкоштовно.

За допомогою Е-кабінету платник також може у режимі реального часу мати доступ до особистої інформації, зокрема одержати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, які використовуються під час заповнення Декларації.

Щоб подати Декларацію в електронному вигляді через Е-кабінет, платнику податків необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або у іншого надавача електронних довірчих послуг.

Прочитано 1092 разів
Останнє редагування Середа, 08 січня 2020 11:27
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+