На Кіровоградщині продублюють залізничну колію

Середа, 25 грудня 2019 15:15
На Кіровоградщині продублюють залізничну колію Фото: https://ua-reporter.com/

На Кіpовогpадщинів залізничному напpямку Долинська-Миколаїв-Колосівка збудуютьдpугу залізничну колію. Про це з посиланням на Євроінтеграційний портал повідомляє mandarin-news.

Як відомо, Верховна Рада України ратифікувала Гарантійну угоду (Проєкт електрифікації української залізниці «Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку». Ця угода дозволяє «Укрзалізниці» залучити від ЄБРР 150 млн євро. 

На напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка (Кіровоградська, Миколаївська та Одеська області) збудують другу залізничну колію, електрифікують та модернізують системи сигналізації і зв'язку. В результаті рівень пропускної спроможності напрямку збільшиться, а експлуатаційні витрати зменшаться завдяки енергозбереженню при перевезеннях. Крім того, вдасться заощадити на дизельному паливі та поліпшити екологічну ситуацію в регіоні, адже шкідливих викидів – продуктів згоряння дизельного палива – не буде.  Тож залізничне сполучення з миколаївськими портами стане кращим, догори будуть менше завантажені, а якість транзитних послуг зросте.

Прочитано 1276 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+