Для кропивничан облаштували два водних джерела

Четвер, 12 жовтня 2017 12:04

У Кропивницькому облаштували і зробили зручними для користування два водних джерела. 11 жовтня, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко разом з керівником міжрайонного водного господарства та меліорації Ярославом Рудніком перевірили результат благоустрою території біля двох природних джерел у мікрорайоні Озерна Балка та біля Солдатських ставків на Лелеківці.

За словами Сергія Коваленка, впорядкування водних джерел обласного центру передбачене заходами програми утримання в належному санітарно-екологічному стані навколишнього середовища. В рамках виконання програми здійснюється зачистка річок і водойм від очерету та гідрологічне очищення водойм. Фінансування  програми здійснюється за рахунок екологічного податку, який сплачують підприємства за забруднення навколишнього середовища.

Коментуючи стан виконання програми,  відзначив, що на території Кропивницького є декілька природних джерел, з яких люди беруть питну воду. Два з них знаходяться на Озерній Балці, ще одне живить річку Біянку, останнє розташоване в районі Солдатських ставків. Ці джерела довгий час перебували у занедбаному стані, але чиста вода користується попитом у кропивничан, тому люди не припиняють приходити до криниць.

Міська влада звертається до кропивничан із проханням шанобливо ставитись до природи та підтримувати порядок і чистоту біля водних джерел у Кропивницькому.

Прочитано 682 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+