Лікарям Кропивницької стоматполіклініки загрожує скорочення

Вівторок, 27 липня 2021 12:05

Лікарі КНП “Територіальне стоматологічне об’єднання” можуть залишитись без роботи через невідповідність вимогам. Про це сьогодні, 27 липня, під час брифінгу в міській раді розповіла начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, передає mandarin-news.

За словами очільниці міського управління охорони здоров’я, наразі мова про масові скорочення не йде, проте штатні розписи переглянуть.

«Місяць тому створили комісію фахівців, які, окрім перевірки, взяли функцію організаційної роботи і намагались налагодити  роботу підприємства, адже воно залишилось без адміністрування. Усі проблемні моменти будуть максимально доведені до працівників стоматполіклініки.

 

 

Основна причина неможливості підприємства забезпечити себе коштами – це те, що лікарі не виконують умови контракту НСЗУ, які встановлені у платних послугах. Кількість пацієнтів поліклініки зменшилась у 3 рази. 

У звітних статистичних формах у деяких лікарів прийнято 0 пацієнтів 

 

 

З серпня для всіх лікарів запровадимо відрядну оплату праці, тобто не всі медики  отримуватимуть звичну оплату, а її рівень залежатиме від кількості пацієнтів та наданих послуг», – повідомила Оксана Макарук.

Очільниця управління додала, що масові скорочення лікарів можуть розпочати з жовтня, якщо ситуація не покращиться.

«Будуть ліквідовані, перепрофільовані ті посади, які недоцільні, не виконують функцій, не мають бажання заробляти кошти.  Залишимо лише тих працівників, які виконуватимуть роботу відповідно до встановлених вимог НСЗУ і будуть розвиватися в подальшому», – наголосила Макарук.

Стоматологічне територіальне об’єднання було створене у 2018 році. Два роки тривав процес реорганізації. З метою підсилення його конкурентної спроможності, матеріальної бази та кадрового ресурсу відбулося злиття трьох поліклінік. Працівники переведені в штат об’єднання у 2020 році. Цього ж року підписали договір з НСЗУ на пакет гарантованих державою безкоштовних послуг. Розроблено і затверджено тарифи на платні послуги. В 2021 році договір з НСЗУ продовжено.

Підприємство не спромоглося налагодити роботу в нових умовах. Нині маємо досить складну ситуацію, коли за результатами роботи в першому півріччі 2021 року накопичилася двомільйонна заборгованість із заробітної плати. Це при тому, що кожного року з міського бюджету виділялися кошти на його підтримку, а цьогоріч передбачено 4,3 мільйона гривень. Це — заробітна плата і комунальні послуги, придбання витратних матеріалів та медикаментів, а також забезпечення зубопротезуванням пільгових категорій: ветеранів, учасників АТО, осіб з інвалідністю. Головна ж мета цієї підтримки — збереження комунального закладу.

 

Фото: умовне з відкритих джерел 

Прочитано 1481 разів
Останнє редагування Середа, 28 липня 2021 12:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+