"Цирк дю Солей" продали кредиторам через пандемію COVID-19

П'ятниця, 27 листопада 2020 10:30

Всесвітньо відомий «Цирк дю Солей» зміг уникнути банкрутства, продавши бізнес своїм же кредиторам. Про це повідомляє mandarin-news з  посиланням на Бабель.

Відповідну угоду уклали із низкою кредиторів цирку на чолі з фондом Catalyst Capital. Окрім цього, серед власників будуть Soundpoint Capital, CBAM Partners і Benefit Street Partners. Деталі угоди не розголошуються, але раніше кредитори пропонували пробачити цирку майже мільярд доларів боргів та вкласти ще 400 мільйонів на відновлення роботи.

Гендиректором цирку залишиться Даніель Ламар, але співголовами ради директорів стануть ще колишній гендиректор MGM Resorts Джим Мюррен і партнер Catalyst Capital Габріель де Альба. Також кредитори погодилися залишити штаб-квартиру у Монреалі (Канада).

Цирк дю Солей» повідомив про своє банкрутство у зв’язку із пандемією коронавірусу ще в червні цього року. Причиною такого рішення стали «величезні збитки та примусові скасування вистав у зв’язку із пандемією COVID-19.

Станом на червень у цирку накопичилося боргів майже на мільярд доларів, вже тоді звільнили близько 3,5 тисячі співробітників.

«Протягом останніх 36 років «Цирк дю Солей» був дуже успішною і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через COVID-19, керівництво мало діяти рішуче», — розповів генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group Даніель Ламарр.

Історія цирку

Cirque du Soleil заснований Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа в 1984 році в Канаді. Цирк відомий відмовою від участі тварин в спектаклях і своїми шоу, в яких цирковае майстерність з'єднується з хореографією.

У компанії працює майже 5 тис. осіб з 50 країн. Основна частина трупи дає вистави в Лас-Вегасі, гастрольна — їздить з різними шоу по всьому світу. Річний дохід компанії становив близько $1 мільярда.

Фото: Фокус. 

Прочитано 1036 разів
Останнє редагування П'ятниця, 27 листопада 2020 10:47
Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Детальніше в цій категорії: « У якій країні коронавірус лідирує

Додати коментар


+