Польща близька до правди про Смоленську катастрофу - Качинський

Понеділок, 11 вересня 2017 11:27

Ярослав Качинський сказав, що щомісячні марші "привели нас ближче до моменту, коли пам'ятники будуть встановлені, коли правда буде відкрита".

Лідер польської керівної партії "Право і Справедливість" Ярослав Качинський заявив, що Польща близька до правди про Смоленську авіакатастрофу, в якій загинули 96 осіб.

Про це Качиньський заявив на щомісячній демонстрації в пам'ять про Леха Качиньського та 95 інших жертв авіакатастрофи 2010 року у Смоленську, повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Polskie Radio.

Він сказав, що щомісячні марші "привели нас ближче до моменту, коли пам'ятники будуть встановлені, коли правда буде відкрита".

Повідомляється, що Росія відмовилася від угоди про встановлення пам'ятника жертвам катастрофи у Смоленську, заявивши, що його дизайн є занадто великим, попри те, що раніше вона погодилася на проект.

Раніше повідомлялося, що заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький вручив послу РФ Сергію Андреєву дипломатичну ноту і висловив занепокоєння у зв’язку з ускладненим доступом до місця Смоленської катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Ексгумацію жертв Смоленської катастрофи польська влада проводить від кінця 2016 року. До кінця цього року прокуратура планує ексгумувати і провести детальнее дослідження рештків 46 жертв.

Прочитано 2034 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+