Киянка зібрала унікальну колекцію зубних паст

Понеділок, 11 вересня 2017 10:43

20-річна Вікторія Висоцька зібрала унікальну колекцію зубних паст. Пошуком незвичних екземплярів дівчина займається майже 16 років. Зараз у колекції близько 500 експонатів.

"Маю пасти з 35 країн. Найстаріша 1949 року – називається "Ушу". Її виготовили в Індії. Подарували в одеському Інституті стоматології. Її не використовували. Зараз ніби камінь", - розповідає Вікторія.

Для колекції дівчина виділила цілий гардероб. Говорить, спочатку батьки не розуміли її захоплення. Хотіли викинути використані тюбики і коробки. Тепер підтримують.

"Нещодавно тітка летіла з В'єтнаму. В салоні купила зубну пасту місцевого виробництва. Має зелений колір. А в роті набуває дивної консистенції - майже не піниться і перетворюється на жувальну гумку, - продовжує колекціонерка. – Маю пасти з різноманітними смаками – кока-коли, мохіто, дубу, ромашки, апельсину, лимону, дині".

Вікторія Висоцька зібрала унікальну колекцію зубних паст

В Україні подібних колекцій немає.

Своє зібрання Вікторія вже зареєструвала як національний рекорд. Не збирається зупинятись на цьому. Планує потрапити до Книги рекордів Гіннеса. На сьогодні найбільшу колекцію має стоматолог Валерій Колпаков з Канади – зібрав більше 2 тис. екземплярів.

Автор: Вікторія Топала

Прочитано 1782 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+