Знову СІЗО: екскерівнику установи у Кропивницькому висунули серйозне звинувачення

П'ятниця, 24 січня 2020 09:20

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчі територіального управління ДБР повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у привласненні державних коштів, виділених на ремонт системи водовідведення. Про це з посиланням на пресслужбу прокуратури повідомляє mandarin-news.

За даними слідства, колишній в. о. начальника СІЗО за попередньою змовою з представником підрядної організації, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт системи водовідведення спеціального корпусу №1 ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора». Вони внесли недостовірні відомості до звітної документації та завищили вартість виконаних робіт, привласнивши таким чином державні кошти у сумі 166 тис гривень.

Наразі, зібравши достатньо доказів, колишньому виконуючому обов’язки начальника ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Аналогічну підозру оголошено і приватному підприємцю – підряднику робіт. До суду вже скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, – наголосили в прокуратурі.

Читайте також: В’язні Кропивницького СІЗО за хабарі виходили на волю

Прочитано 556 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+