- Ви тут:
- Мандарин News
- Суспільство
- Жителів Кіровоградщини годували небезпечними рибопродуктами
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області планово перевірили потужності фізичної особи-підприємця, що займається обігом харчових продуктів. Про це з посиланням на пресслужбу установи повідомляє mandarin-news.
Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема:
- всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному санітарному стані;
- відходи виробництва, сировина (риба) та готова продукція зберігаються в морозильній камері не відокремлено;
- готова рибна продукція зберігається в картонних ящиках з-під рибної сировини та бананів, ящики використовуються багаторазово;
- під час розморожування та засолення рибної сировини не здійснюється температурний контроль.
- Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, – наголосили у пресслужбі установи.
Керуючись п. 3 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Держпродспоживслужба області винесла рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та зобов’язала фізичну особу-підприємця протягом 10 днів усунути виявлені порушення для поновлення діяльності.