Жителів Кіровоградщини годували небезпечними рибопродуктами

П'ятниця, 06 березня 2020 11:20
Жителів Кіровоградщини годували небезпечними рибопродуктами Фото: Ресурсний центр

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області планово перевірили потужності фізичної особи-підприємця, що займається обігом харчових продуктів. Про це з посиланням на пресслужбу установи повідомляє mandarin-news.

Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема:

  • всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному санітарному стані;
  • відходи виробництва, сировина (риба) та готова продукція зберігаються в морозильній камері не відокремлено;
  • готова рибна продукція зберігається в картонних ящиках з-під рибної сировини та бананів, ящики використовуються багаторазово;
  • під час розморожування та засолення рибної сировини не здійснюється температурний контроль.
  • Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, – наголосили у пресслужбі установи.

Керуючись п. 3 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Держпродспоживслужба області винесла рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та зобов’язала фізичну особу-підприємця протягом 10 днів усунути виявлені порушення для поновлення діяльності.

Прочитано 1193 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+