Жителям Кропивницького пропонують перевіритись і спати спокійно. Безкоштовно (ФОТО)

Четвер, 28 листопада 2019 14:00

У Центрі надання адміністративних послуг, що знаходиться на першому поверсі міськради Кропивницького, роблять безкоштовні аналізи на предмет наявності ВІЛ\СНІД. Про це з місця події повідомляє кореспондент mandarin-news, який вирішив перевіритись на наявність цієї смертельно небезпечної інфекції.

Акцію проводять з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з ВІЛ. Зробити експрес-аналіз може кожен бажаючий. Абсолютно безкоштовно, підкреслюють медики.

Процедура займає від сили 5-7 хвилин. Погодьтеся, невелика ціна за душевний спокій.

Перед самою процедурою ви даєте згоду на обробку персональних даних. Навіть якщо страшний діагноз підтвердиться, про нього знатимуть тільки ваш лікар і ви – медичну таємницю ще ніхто не відміняв.

А потім все робиться, як при звичайному аналізі крові у вашій лікарні – тестуючий проколює палець і краплинка вашої крові потрапляє у спеціальний отвір експрес-аналізу. За 3-5 хвилин результат буде відомим. Якщо рисочка одна – радісно посміхайтеся, і віднині спіть спокійно, ви абсолютно здорові. Автору цих рядків пощастило – в його крові слідів цієї страшної інфекції не виявлено.

Чому це важливо? ВІЛ\СНІД передається не лише статевим шляхом. Ви можете стати носієм вірусу, відвідавши стоматолога, лікарню, станцію переливання крові тощо.

Лікарі, що роблять експрес-аналізи в Кропивницькому ЦНАПі, повідомили – за час тестування жодного випадку інфікування не виявлено. Всього зранку сюди завітали близько 50 осіб.

І жителі, і гості міста можуть перевіритись на наявність цієї смертельної інфекції для цього потрібно потрапити до ЦНАПу з 10 до 14 години завтра, 29 листопада.

Прочитано 1110 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+