Жителям Кіровоградщини намагалися «впарити» гнилі та смертельно небезпечні продукти

Вівторок, 14 січня 2020 10:00
Жителям Кіровоградщини намагалися «впарити» гнилі та смертельно небезпечні продукти Фото: https://www.volynnews.com/

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградщини протягом 2019 року дослідили 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження. Про це mandarin-news повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби області.

За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 12 тонн 497 кг, а саме: м'ясо великої рогатої худоби, свинину, рибу та рибопродукти, мед, молоко і молокопродукти, яйця, рослинну продукцію, інші харчові продукти.

Зокрема причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

6 тонн 621 кг продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники – продукція уражена хворобами, гнила.

Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

Продукція, що реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю, – наголосили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Прочитано 1135 разів
Останнє редагування Вівторок, 14 січня 2020 10:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+