Жителі зруйнованого ворожою ракетою будинку Кропивницького отримають допомогу

Понеділок, 25 липня 2022 09:14

Унаслідок прильоту ворожої ракети зруйнувано будинок кропивничан. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Мосін, в результаті обстрілу залізничної інфраструктури у замісті Кропивницького на жаль є людські жертви: загинули двоє працівників відомчої охорони. Було відключено енергопостачання декількох мікрорайонів обласного центру, однієї із зон водопровідно – каналізаційного господарства, тягова підстанція електротранспорту. У вікнах декількох багатоповерхівок і одного закладу освіти зафіксовано розбиття скла вікон. А в епіцентрі вибуху  зруйновано приватний житловий будинок, ще два отримали часткові ушкодження вікон та даху.

Енергопостачання у Кропивницькому було оперативно відновлено того ж дня. Комунальники теж без зволікань встановили розбиті вікна в житлових буднках і приміщенні школи.

- Від міського оперативного штабу до місця події терміново відбула робоча група для першого огляду будинку та надвірних господарських споруд, пошкоджених в результаті ракетної атаки ворога, - зазначив Олександр Мосін. - В ході обстеження зафіксовано руйнацію покрівлі житлового будинку, стелі, внутрішньокімнатного простору та вікон. Враховуючи масштаби руйнувань та характер їх походження, з метою оцінки стану будівельних конструкцій, визначення завданих збитків а також відпрацювання шляхів їх відшкодування та виконання невідкладних аварійно – відновлювальних робіт, триває оперативне будівельно – технічне  обстеження ліцензованими фахівцями.

Мешканцям зруйнованого будинку відразу була запропонована допомога з організацією тимчасового  проживання, харчування та побутового обслуговування, але вони знайшли прихисток у родичів.

Після проведення експертної оцінки і визначення розміру збитків, люди у законний спосіб отримають фінансову допомогу на відшкодування ремонтних і будівельних робіт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитано 901 разів
Останнє редагування Понеділок, 25 липня 2022 09:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+