Жителі Кіровоградщини платитимуть абонплату за постачання води

Середа, 13 листопада 2019 12:40
Жителі Кіровоградщини платитимуть абонплату за постачання води Фото: https://from-ua.com/

Відповідно до нового законодавства України, жителі Кіровоградщини незабаром платитимуть абонплату за постачання води. На цьому під час пресконференції в CBNповідомив керівник ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик, інформує кореспондент mandarin-news.

За його словами, водопостачальне підприємство доставляє воду до нульового зрізу, тобто труби в будинку, яка потім розносить її по всім квартирам. Це його обов’язок, визначений законодавством. А от постачання води безпосередньо в квартири жителів будинку є платною послугою. Втім, від неї можна відмовитися, якщо уповноважений 51% мешканців управитель укладе з підприємством договір, відповідно до якого візьме на себе витрати на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, повірку лічильників, роздруківку квитанцій тощо. Саме ці складові формують абонентську плату. До речі, вже незабаром жителі Кіровоградщини витрачатимуть на неї 15,48 гривень щомісяця.

Втім, нині адміністрація водогону пропонує своїм абонентам заключити угоди, відповідно до яких абонплата на доставку води включатиметься у тариф за водопостачання. 

 

Прочитано 5139 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+