Жителі Кіровоградщини можуть самостійно розрахувати, яку суму пенсії вони отримуватимуть у майбутньому

П'ятниця, 10 січня 2020 15:10
Жителі Кіровоградщини можуть самостійно розрахувати, яку суму пенсії вони отримуватимуть у майбутньому Фото: https://www.slovoidilo.ua/

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України в особистому кабінеті користувача відтепер доступний пенсійний калькулятор. Про це mandarin-news повідомила начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління ПФУ в Кіровоградській області Олена Пархоменко.

Пенсійний калькулятор дає змогу розрахувати пенсію за віком згідно зі статтями 26, 27, 28, 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду на момент розрахунку.

Для врахування періодів трудової діяльності та інших періодів, що долучаються до стажу для призначення пенсії, але відсутні в електронних реєстрах Пенсійного фонду, користувачам додатково надана можливість їх ручного введення.

За результатами розрахунку на перегляд користувачу надається сума попередньо розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про складові такого розрахунку: помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

Вказаний сервіс доступний для осіб, зареєстрованих на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Прочитано 1032 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+