Жорстоке побиття підлітків у Кропивницькому: постраждалі втратили надію на справедливість (ФОТО)

П'ятниця, 01 листопада 2019 11:20
Жорстоке побиття підлітків у Кропивницькому: постраждалі втратили надію на справедливість (ФОТО) Фото: https://zaxid.net/

У Кропивницькому батьки підлітків, яких однолітки жорстоко побили у центрі міста, втратили надію на справедливість. На цьому наголосила Наталя Бірзул, мати постраждалого Дениса, під час прессконференції у CBN, повідомляє mandarin-news.

Нагадаємо, напад стався ще 2 лютого нинішнього року, коли четверо підлітків виходили з піцерії у центрі Кропивницького – 15 їх п’яних однолітків накинулися на своїх жертв, б’ючи руками та ногами. Найбільше постраждав Денис Бірзул, отримавши кілька потужних ударів у голову. Через це підлітку довелося три тижні пролежати в обласній лікарні, а потім ще 3 місяці лікуватися в невропатолога. Після того, як батьки постраждалих звернулися до поліції, підліткам погрожували.

Під час пресконференції було продемонстровано відео, на якому чітко видно, як перед нападом агресори купували в одному з магазинів у центрі міста алкоголь. Його їм продали, не зважаючи на вік.

Батьків нападників не цікавила доля жертв їх дітей – натомість один із них намагався зустрітися з Наталею Бірзул, щоб «поговорити». І лише через 7 місяців після нападу, у вересні нинішнього року жінці запропонували компенсувати витрати на лікування.

За словами адвоката постраждалих Геннадія Нікішова, під час досудового слідства кілька разів було змінено кваліфікацію злочину. Так, нападникам інкримінували нанесення легких тілесних ушкоджень, хоча даний випадок підпадає під критерії хуліганства. Мало того, за словами адвоката, прокурорка місцевої прокуратури Яна Лінецька відмовила у зміні кваліфікації цієї справи – вона вважає, що поведінка потерпілих спровокувала п’яних підлітків. Її не переконало навіть те, що ніхто з нападників не отримав жодного ушкодження, у той час як кілька постраждалих не могли обійтися без допомоги медиків. Потім під тиском батьків справу таки перекваліфікували на хуліганство, за яке нападникам загрожує до 4 років ув’язнення, втім підозру все одно оголосили за нанесення легких тілесних ушкоджень. За цією статтею підлітки-агресори можуть взагалі уникнути покарання.

Ми бачимо, що у тої сторони (батьків нападників, – Ред.) є позапроцесуальне спілкування з органами слідства, – наголосив Геннадій Нікішов.

Наталя Бірзул розповіла – підозру в скоєнні злочину оголосили лише 4 агресорам, саме тим, на кого вказали потерпілі. Хоча, як повідомлялося, у нападі брали участь 15 осіб. Ще 10 підлітків жертви упізнали по фотографіям.

Чекаємо на розширення кола підозрюваного, – наголосила Наталя Бірзул. – бо фактично це був напад багатьох на 4 підлітків.

За словами Геннадія Нікішова, його, досвідченого адвоката, у цій справі найбільше вразила байдужість органів слідства.

Щось робиться тільки після візитів батьків постраждалих до посадових осіб – начальника поліції чи прокурора, – наголосив захисник. – А потім все знову затихає.

За інформацією, оприлюдненою під час пресконференції, агресивні підлітки «засвітились» ще у кількох побиттях. Але чому ці випадки не об’єднують в одну справу, наразі невідомо.

Прочитано 780 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+