Жінка з Кропивницького прикрашає свята казковими пряниками (ФОТО)

Середа, 12 лютого 2020 16:45

Наталія Євладенко – відома майстриня з хенд-мейду. Її оригінальні прикраси з елементами квітів і трав вже декілька років користуються попитом,іне лише в Україні, повідомляє mandarin-news. Проте останнім часом у сферу творчих інтересів пані Наталії увішла ще й кондитерська справа. Таких майстринь, як вона, називають «пряничниці».

Пані Наталіє, чому ви так несподівано змінили напрямок своєї діяльності?

У мене двоє дітлахів і вони дуже полюбляють солодощі. Тому я вирішила вивчится на кондитера. Хочу займатися цією справою професійно.

Яким же чином ви навчаєтесь?

Я записалася на курси і навчаюся дистанційно в онлайншколі. Звісно, там є і теорія,і практика. Професійний кондитер дає нам домашні завдання. Наприклад, з випікання бісквіту. На кожному етапі цей процес фотографується і відсилається майстру. Ми не просто збиваємо крем, а вивчаємо, як він поводить себе у тому чи іншому середовищі, якими мають бути пропорції чи температурний режим. Якість продукту – це найголовніше.

 

А почали ви саме з медвяників. Чому? Хтось підказав чи то було власне рішення?

Моє. І почалося все здавна, з того, що на Новий рік ми сім’єю наряджаємо ялинку імбирними пряниками, і усю зиму діти їдять їхпрямо з ялинки. Якось хтось із знайомих завітав до нас у гості та запитав: «А чому б тобі не робити такі пряники на продаж? Вони ж такі симпатичні». Я зробила першу партію. Вона пішла на ура.

Тобто ви вже маєте певний досвід. Виходячи з цього запитання: чи є широкий попит на таку продукцію?

Є, насправді. У нас же доволі шкіл, дитячих садочків. А діти дуже полюбляють пряники. До речі, я часто роблю їх гіпоалергенними. Коли мені замовляють певну партію, я цікавлюся, чи у когось алергія на яйця, мускатний горіх, корицю, кардамон, і роблю заміс тіста без певних спецій. Плюс до цього я вибираю цікаву форму та розмальовую пряники відповідно до обраної теми.

Так, я бачу, ось ця партія присвячена Дню закоханих. Якою ж буде наступна?

Наступна буде присвячена жіночому святу 8 березня. У мене вже є кілька замовлень. Це будуть пряники у вигляді тюльпанів або вази, в якій зібрано букет з різних квітів. Такі оригінальні подарунки можна зробити будь-кому – мамі, сестрі, подрузі, вчительці.

Практично усі ваші вироби розписані. Якими фарбами ви користуєтесь?

Розповідаю. Передусім, імбирний пряник покривається королівською глазуррю. Це збитий білок з цукром. На ньому можна робити розпис харчовими барвниками. Я користуюся тими, що виготовляє фірма «Америкен колор». Вони ліцензовані і перевірені вже неодноразово. До того ж гіпоалергенні. Вони мають дуже насичений колір, тому я додаю їх у невеликій кількості.

Окрім вас, у Кропивницькому хтось іще займається такою справою?

Так, у нашому місті є багато пряничниць.

І як за таких умов, чи не відчувається конкуренція?

Конкуренція є. Але не жорстка. Адже у кожної майстрині свій напрямок, свій почерк. Наприклад, деякі за допомогою принтера роблять харчовий друк, адже вручну розписати 200 пряників з логотипом чи малюнком замовника дуже важко. І за ціновою політикою це значно нижче, ніж ручний розпис.

Сподіваюся, ви не залишили остаточно виготовлення прикрас з рослинних матеріалів. Це ж у вас виходило дуже добре...

Ні, хоча у зимовий період дуже важко знайти необхідні для такої роботи квіти. Але я намагаюся удосконалювати свої навички на тому матеріалі, що був заготовлений влітку та восени. Але незабаром весна, почнеться збір і засушка нових квіточок і рослин, і підуть нові прикраси.

Прочитано 1373 разів
Останнє редагування Середа, 12 лютого 2020 14:38
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+