Земля спільного двору в Кропивницькому стала приватною: мешканці проти

Вівторок, 20 липня 2021 16:40

В обласному центрі землю посеред спільного двору в багатоквартирному будинку по вул. Арсенія Тарковського 16 к. 2 віддали в приватну власність учаснику бойових дій. Мешканці будинку вважають таке рішення неправомірним, тож звернулись із листом до Генеральної Прокуратури України. Про це mandarin-news повідомила мешканка будинку Юлія Сабадаш.

Так, земельну ділянку загальною площею 0,0024 га (у тому числі по угіддях: 0,0024 га – багатоповерхова забудова) (кадастровий № 3510100000:28:195:0076) по вул. Арсенія Тарковського (біля будинку № 16, корп. 2) для будівництва індивідуального гаража за рахунок земель житлової  та громадської забудови  міська рада згідно рішення сесії безоплатно передала в приватну власність восени минулого року.

Про те, що земля в приватній власності, за словами Юлії, мешканці дізнались навесні, коли сусід почав підготовку до будівництва гаража.

«У дворі будинку вдосталь місця для будівництва гаража. Він зайняв 3 паркомісця, що не дає іншим сусідам поставити автомобілі. Намагались поговорити з чоловіком, але він не йде на контакт», – розповіла Юлія.

У колективному зверненні до Генеральної Прокуратури України  мешканці під’їзду вимагають провести розслідування, оскільки вважають неправомірним заволодіння земельною ділянкою у спільному дворі. Також у тексті звернення люди вказали вимогу повернути землю з приватної власності та виступили проти зведення гаража посеред спільного двору, оскільки «дозволів на такі дії співвласники квартир в багатоквартирному будинку не давали».

«На цій земельній ділянці розташовані 2 дерева, які вже підпиляні сусідом і він зробив в одному з них отвір, щоб воно засохло. Під зведення гаража сусід вже залив фундамент. Дитячий майданчик знаходиться ближче як 50 метрів до ділянки. До входу в під’їзд менше ніж 25 метрів», –йдеться у зверненні  до Генеральної прокуратури.

Сам власник землі просить не вказувати його  прізвище та ім’я. Він  повідомив, що отримав дану ділянку законно згідно із рішенням сесії Кропивницької міської ради. Землю йому виділили у власність як учаснику бойових дій.

«Я три роки намагався отримати земельну ділянку. Коли я лише збирався писати заяву на отримання землі, спілкувався з мешканцями будинку. Люди не заперечували», – говорить чоловік.

Наразі ж мешканці під’їзду чекають  відповідь на колективне звернення від Генеральної Прокуратури та, за словами Юлії, знову говоритимуть з чоловіком. Збираються також на прийом до міського голови Кропивницького. 

Mandarin-news очікує на коментар від управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кропивницької міської ради. 

 

Фото: надані мешканцем будинку. 

Прочитано 1950 разів
Останнє редагування Четвер, 22 липня 2021 13:59
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+