"Зберігаємо спокій": мер Кропивницького про зменшення кількості транспорту увечері

Середа, 27 січня 2021 09:42

В обласному центрі зменшать кількість громадського комунального транспорту у вечірній час. Оптимізація роботи громадського транспорту відбудеться через карантинні обмеження. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

За інформацією посадовця, суттєве зниження обсягів пасажироперевезень, які в період дії карантинних антикоронавірусних обмежень в елекричному пасажирському транспорті скоротилися вдвічі у порівнянні з 2019 роком, а в комунальному автотранспорті — майже у 2,5 рази негативно вплинули на фінансовий стан комунального підприємства «Електротранс» і не дозволяють повною мірою покривати видатки підприємства на обслуговування пасажирських перевезень. Рівень надходжень до міського бюджету, з якого комунальний пасажирський транспорт отримував економічну підтримку теж вимагає забезпечення максимального режиму економії коштів. Тому запропонована управлінням розвитку транспорту та зв’язку система оптимізації перевезень у Кропивницькому покликана забезпечити пересування мешканців міста в години пік і скоротити кількість рейсів у вечірні години, коли великогабаритному транспорту доводиться перевозити по декілька пасажирів.

 

- Громадський транспорт у вечірні години використовується дуже не ефективно, особливо після 21.00. У цей час кількість пасажирів не перевищує 2-3 людини на рейсі. Належний пасажиропотік спостерігається лише в години пік, тому добове навантаження  на комунальний і на приватний  транспорт складає лише 50 %, - відзначив Віктор Житник. - В умовах відсутності коштів для нормальної фінансової підтримки комунального підприємства, управління розробило низку заходів, які плануємо запровадити вже з 1-го лютого поточного року.

 

Відповідно до проведеного працівниками КП “Електротранс” аналізу пасажиропотоків, після 18.30 пасажиропотік в комунальному автотранспорті починає знижуватися. Тому в залежності від ситуації на маршрутах від цього часу до 21 години транспорт будуть поступово виводити з маршрутів - по 1-2 рейси. Таким чином, наприклад, на 103 маршруті замість 3-х автобусів працюватиме 2. А з 21 год на автобусних маршрутах працюватимуть лише два автобуси №274 та один №104А.

Щодо роботи тролейбусів, то в них зниження пасажиропотоку починається після 19.30, тому кількість одиниць електротранспорту також вирішено зменшувати до 21.00 години. А після цього часу залишити на маршрутах один тролейбус №7 замість 5, один тролейбус №9 та по одному на маршрутах №10 та №10А.

Міський голова відреагував на  повідомлення про зменшення кількості  громадського комунального транспорту так:

« зберігаємо спокій. Громадський транспорт працюватиме, але з поправкою на карантин».

За його словами, ситуація з транспортом у місті наразі дуже складна.

«В місті 80 тисяч пільговиків. І жодного бюджету не вистачить, щоб в умовах практично непрацюючої економіки забезпечити повноцінні рейси і перевезення пасажирів на всіх напрямках за діючими тарифами. Економіка не терпить популізму. Наголошую, ніхто ще не прийняв рішення про те, що буде відсутній практично увесь транспорт у вечірній час!», – написав очільник міста.

Так, на всіх 12-ти маршрутах переформатують графіки  так, щоб на кожному в певний часпрацював  черговий транспорт .

«Але, дорогі мої, прошу зрозуміти і нас: в міського бюджету немає додаткових надходжень в той час, коли карантин. Немає. 

 

Знаєте, ми неодноразово звертались до Прем’єр-міністра з проханням дозволити перевезення стоячих пасажирів. Не можу зрозуміти різниці, в метро можна. А в автобусі, який розрахований на більше ніж 100 пасажирів, десять додаткових пасажирів взяти – зась! Яка економіка витримає таку логіку?! Тим більше, що наше місто не знаходиться в "червоній зоні" коронавірусу!», – повідомив Райкович.

Прочитано 655 разів
Останнє редагування Середа, 27 січня 2021 10:55
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+