Заступник міського голови Кропивницького: бандити підступно відключили котельні

Середа, 14 березня 2018 15:44

Термін до 14.00 сьогоднішнього дня, 14 березня, надала для ВАТ «Кіровоградгаз» міська комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, щоб відновити стале газопостачання всіх котелень у Кропивницькому, пише сайт міськради.

            - Інакше, як диверсією, дії керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» назвати не можна, - наголосив голова комісії, заступник міського голови Олександр Мосін. – По бандитські підступно відключити котельні міста від газу перед наближенням сильних морозів – це злочин перед громадою. І ми вже звернулися до поліції і СБУ про вчинене порушення спеціалістами «Кіровоградгазу», які закрутили вентилі у підземних газорозподільних мережах всупереч рішенням комісії, які зобов’язували газовиків навпаки, забезпечити стале газопостачання у місті в період опалювального сезону.

Причина, яку називають керівники ВАТ «Кіровоградгаз», на думку голови комісії є надуманою. Борги теплогенеруючих підприємств перед газорозподільною компанією є поточними. Підприємство за ними розраховується в міру надходження коштів державної субвенції на житлові субсидії і пільги та оплати послуг за тепло.

- Це робоча ситуація, у такому режимі працюють усі теплові підприємства України, кошти, що надходять на рахунки тепловиків автоматично розподіляються за постачання, транспортування та розподіл газу,  - відзначив Олександр Мосін. – Але ігнорування керівниками ВАТ «Кіровоградгаз» цього факту свідчить про керованість і надуманість ситуації та направленість дій на дестабілізацію опалювального сезону в Кропивницькому.

Але ВАТ «Кіровоградгаз» не виконав вимоги комісії, і вона продовжила свою роботу за участі представників силових структур.

А громадськість обласного центру зібралася у приміщенні ВАТ «Кіровоградгаз», щоб висловити своє обурення  протиправними діями керівництва газорозподільного підприємства.

Поспілкуватися з керівником ВАТ «Кіровоградгаз» Олександром Гладким до головного офісу підприємства прийшли депутати міської ради, представники громадських організацій, учасники АТО, керівники навчальних закладів, які залишились без теплопостачання, та батьки дітей, яким наразі доводиться перебувати у холодних групах дитячих садків.

Олександра Гладкого на місці не виявилось, тому представники громадськості спілкувалася із його заступниками та керівниками підрозділів. На всі доводи депутатів та активістів, що брати ціле місто «в заручники» і відключати від тепла - незаконно, відповідальні особи підприємства «Кіровоградгаз» стверджували, що вони за дорученням керівника перекрили доступ блакитного палива підприємству, яке заборгувало за його використання.

Оскільки сторони конфлікту у приймальні голови правління газопостачального підприємства не дійшли згоди, у міській раді Кропивницького продовжуватимуть шукати шляхи вирішення проблеми.

Прочитано 1420 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+