Загроза коронавірусу: стало відомо, які обмежувальні заходи запровадили у Кропивницькому

П'ятниця, 13 березня 2020 11:20
Загроза коронавірусу: стало відомо, які обмежувальні заходи запровадили у Кропивницькому Фото: Українська правда

У Кропивницькому  міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила на території обласного центру низку заходів, які допоможуть протистояти загрозі поширення коронавірусної інфекції Соvid-19. Про це з посиланням на пресслужбу КМР повідомляє mandarin-news.

За словами начальниці управління охорони здоров'я Оксани Макарук, у Кропивницькому створений міський оперативний штаб з реагування на ситуацію із розповсюдження COVID-19 та затверджений План протиепідемічних заходів. На його реалізацію у міському бюджеті передбачено 501,8 тисячі гривень, у тому числі 250,4 тис. грн для комунального некомерційного підприємства "Центральна міська лікарня" визначеного госпітальною базою у протистоянні з вірусом COVID-19.  Для додаткового, у разі необхідності, розгортання приміщень тимчасової ізоляції в наявності 125 ліжок інфекційного профілю та 12 боксів  на 36 ліжкомісць.  На теперішній час у закладі працює 7 лікарів-інфекціоністів: 4 дорослих та 3 дитячих.

Стаціонар забезпечений медичними препаратами для симптоматичної терапії, у тому числі противірусними засобами, – акцентувала увагу Оксана Макарук. – У наявності  є швидкі тести для виявлення вірусів грипу А та В, дезінфекційні препарати та необхідне обладнання, у тому числі шість апаратів штучної вентиляції легень: по три для дорослих і дітей.

У стаціонарі створено запас  захисного одягу: комбінезони CHEMSAFE C1, протичумні костюми, рукавички хімстійкі та рукавички гумові, латексні, окуляри захисні Univet, респіратори, одноразові флізелінові халати,  одноразові фартухи, маски одноразові  та  марлеві.

Комісія вирішила запровадити низку обмежувальних заходів: призупинення освітнього процесу у всіх закладах освіти, обмеження проведення спортивних заходів, рекомендація призупинки роботи театрів, кінотеатрів, музеїв, розважальних закладів та нічних клубів, організації культурно-масових заходів тощо. Крім того, організовано відстеження працівників підприємств та установ міста з ознаками інфекційного захворювання з подальшим їх недопущенням до роботи.

Організаторам  мирних зібрань на вулицях міста рекомендовано  перенести проведення заходів на період закінчення карантину, а керівникам релігійних організацій –припинити проведення масових богослужінь.

Виконавчі органи міської ради також внесуть корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти та  спеціалізованих закладів освіти  –мистецьких, спортивних шкіл, тощо. Одночасно буде  забезпечений належний вхідний санітарний контроль у приміщеннях дитячих, спортивних, соціальних, культурних та спеціалізованих закладів, контроль за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями, які залишились без піклування.

Усі керівники органів виконавчої влади, установ, підприємств тощо вказано на необхідність посилення дезінфекційних робіт в місцях проведення масових заходів,  підтримання нормативних показників температури повітря та проведення наскрізного провітрювання  приміщень, забезпечення вхідного санітарного контролю в адміністративних будівлях, приміщеннях органів місцевого самоврядування, торгівельних закладах та закладах харчування, приміщеннях прийому громадян, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту: масками, рукавичками, милом, індивідуальними антисептиками.

Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковим до виконання на території міста, воно вступило в дію негайно і триватиме до покращення загальної епідеміологічної ситуації, – йдеться у повідомленні.

У той же час, керівники підприємств, які надають транспортні послуги, зобов’язані забезпечити наявність засобів індивідуального захисту для кожного працівника, який виходить на маршрут та працює в зонах контакту з пасажирами з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 спиртовий антисептик (100 мл) на 1 особу на зміну до 12 годин та проведення відповідних навчань з використання та знешкодження відпрацьованих засобів індивідуального захисту.

Прочитано 626 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+