Загальноміська інвентаризація: «Перспектива міста» повідомила про подробиці масштабного проекту

Субота, 22 серпня 2020 10:24

Команда «Перспективи міста» Артема Стрижакова спільно з кропивничанами реалізує проект загальноміської інвентаризації, який дозволить взяти під контроль містян все, що належить місту та допоможе досягти справедливого фінансування та підтримки жителів Кропивницького. 

Так, наразі стартував перший етап реалізації проекту. Команда «Перспективи міста» під час відкритих зустрічей збирає інформацію від містян про проблеми житлового фонду та формує повний перелік проблем багатоповерхівок, доріг, тротуарів і приватного сектору. Після цього отримані дані вносяться до інтерактивної карти, тож усі проблеми житлового фонду будуть на контролі і мають адресно вирішуватися.

 

 

Другий етап проекту передбачає масштабну інвентаризацію міської інфраструктури – перевірка та документальне підтвердження наявності та стану земельних ділянок, що належать місту, комунальних закладів, будівель і всього іншого міського майна. 

Інвентаризація потрібна для того, щоб місто могло жити і розвиватись, щоб не було витікання бюджетних коштів, а навпаки – забезпечено справедливий їх розподіл, - пояснює у коментарі журналістам лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков. – В першу чергу ми інспектуємо житловий фонд, щоб підтримувати безперебійну роботу комунального господарства міста. Тому що справедливе місто - це коли люди не ламають ноги на тротуарах, а дороги не вбивають автомобілі. Коли ЖЕКи відпрацьовують квартплату, а благоустрій відбувається у всіх мікрорайонах, а не переважно біля заводу мера. 

По-друге, ми фахово проінспектуємо всю інфраструктуру міста, все, чим воно володіє: землі, будівлі, міський бюджет. Усі ці ресурси сьогодні використовуються невеликим колом осіб з ознаками корупції. За таких умов про який розвиток і захист жителів може йти мова? Міське господарство приходить в ще більший занепад, малому і середньому бізнесу не дають розвиватися, а відтік кадрів з усіх сфер дедалі посилюється. Щоб зупинити цей процес, потрібна серйозна перевірка, яку і розпочала здійснювати команда «Перспективи міста», - говорить Артем Стрижаков.  

Долучитися до реалізації проекту може кожен охочий житель Кропивницького. Для цього можна звернутися до приймальні партії «Перспектива міста», в яку переформатували приміщення Муніципального бюро Стрижакова. Приймальня знаходиться за адресою:  вул.Дворцова,27/25 з 9.00 до 18.00 (перерва 13.00-14.00) щодня, крім вихідних.

Залишити заявку про проблему, яка є у житловому будинку у будь-якому мікрорайоні міста можна на сайті «Перспективи міста» inventory-perspektyva.org .Вона буде опрацьована фахівцями з інвентаризації, які виїдуть на місце та зафіксують проблеми.

Контакти: вул.Дворцова,27/25 з 9.00 до 18.00 (перерва 13.00-14.00) щодня, крім вихідних. Номери телефонів: (0522)27-99-01, (095)601-90-01.

 

 

 

 

Прочитано 403 разів
Останнє редагування Понеділок, 24 серпня 2020 14:14
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+