За що судитимуться з відомою газетою Кіровоградщини Рекомендовані

П'ятниця, 30 квітня 2021 18:05

Комунальне підприємство «Регіональний центр розвитку послуг»  надає газеті «Народне слово» приміщення по  вул. В.Чорновола, 46  на умовах договору оренди. За цим договором  будівлю може використовувати лише редакція газети, а орендар не має права здавати  приміщення в суборенду. Натомість в більшості приміщень працюють підприємці, які зареєстровані за своїми юридичними адресами. Також є відповідні вивіски та реклами.  

До того ж, під час обстежень комісією співробітниця одного з салонів розповіла, що є підпримицею та сплачує орендарю по договору оренди. Жінка навіть має посвідчення журналіста «Народного слова». І таких як вона тут багато. Тоді як сам суборендодавець, "Редакція газети "Народне слово" Сергій Бурундуховський, запевняє, що приміщення в оренду не здає й до підприємиці немає жодного відношення.

На питання хто ж тоді всі ці люди з салонів відповідає так:

«Ці люди – волонтери, які займаються реабілітацією АТОвців:  масажисти, психологи, спінальники. Вони не платять орендну. Єдине що сплачують –  масажистам за сеанс по 100 гривень.

 

Приміщення ми не здаємо, а використовуємо для своєї роботи. Сплачуємо щомісячну оренду комунальному підприємству.

 Деякі з приміщень даємо саме для реабілітації АТОвців, але це безкоштовно.

Ми є товариством з обмеженою відповідальністю, тож законодавство не порушуємо.

Обласна рада хоче війни? Повоюємо, не питання», – коментує Бурундуховський.

 

 

 

 

 

 

 

Наразі ж КП «Регіональний центр розвитку послуг» судитиметься з ТОВ «Редакція газети «Народне слово» з вимогою звільнити орендовані ним приміщення будівлі через несплату оренди з квітня 2020 року по березень 2021 року. 

Директорка центру Ірина Маковей в коментарі mandarin-news повідомила, що ТОВ «Редакція газети «Народне слово» зареєструвало в будівлі ще одне товариство з дуже схожою назвою ТОВ «Громадська газета «Народне слово».

«Згодом з’ясувалось, що законний орендар  ТОВ «Редакція газети «Народне слово» не сплачує оренду, що є грубим порушенням закону. Відтак, наше підприємство повернуло помилково отримані  кошти від сторонньої юридичної особи – ТОВ «Громадська газета «Народне слово».

 

Ми  надали газеті приміщення за пільговою ціною – 1 грн за м2, але власник передає їх іншим особам, скоріш за все не без комерційного зиску для себе. Ми складали не один акт під час перевірок та неодноразово просили прибрати дані порушення, але безрезультатно», –– розповіла директорка ценру.  

За словами Ірини Маковей, саме товариство не надає офіційної інформації про своїх нових керівників після смерті минулого керівника. Відтак, неможливо укласти відповідну додаткову угоду до орендного договору з товариством, в якій визначаються особи обох сторін уповноважені на підписання договірних і бухгалтерських документів. А це у свою чергу вносить ще більшу плутанину в орендні відносини, тому що призводить до порушення усіх стандартів бухгалтерського обліку.

Чи поставить остаточну крапку у цій справі суд – дізнаємось згодом. А поки КП «Регіональний центр розвитку послуг»  займається позовом, "Редакція газети "Народне слово" планує розмістити в приміщенні ще й соляну кімнату.

 

 

 

 

 

Прочитано 1050 разів
Останнє редагування Середа, 05 травня 2021 09:38
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+