За час війни Кіровоградщину 7 разів обстрілювали ракетами Рекомендовані

Четвер, 30 червня 2022 17:12

З 24 лютого в області відбулось 7 ракетних обстрілів об’єктів різного призначення. Унаслідок вказаних ворожих дій 14 осіб загинуло та 10 травмувались. Про це вчора, 29 червня, під час брифінгу розповів заступник начальника Головного управління із запобігання НС Василь Штогрін, передає mandarin-news з посиланням на У ДСНС в області.

Так, через численні приклади загибелі людей, наприклад, остання масштабна трагедія в Кременчуці, де люди перебували поза укриттям під час оголошення сигналу повітряної атаки, виникає нагальна необхідність вжити категоричних заходів, аби мінімізувати трагічні випадки унаслідок ворожих атак.

Наразі в області на обліку перебуває 652 захисні споруди цивільного захисту. Відповідно до ст. 19 Кодексу цивільного захисту України питання щодо організації виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту та обліку даних споруд відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування. Перелік та адреси розташування можна отримати у відповідних органах або на сторінках офіційних сайтів органів місцевого самоврядування.

Заступник начальника Головного управління нагадав порядок дій при повітряній загрозі та зазначив, що невідкладно будуть проведені навчання з працівниками торговельно-розважальних центрів з порядку евакуації відвідувачів під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

Оксана Мачак нагадала про категоричну заборону публікувати фото чи відео з місця вибухів, прильотів тощо.

Прочитано 1109 разів
Останнє редагування Четвер, 30 червня 2022 17:36
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+