Як жителі Кіровоградщини виграють по 370 тисяч гривень (ФОТО)

П'ятниця, 25 січня 2019 14:35

В Україні поширюється новий вид мобільного та інтернет-шахрайства. Його жертвами протягом одного дня ледь не стали кілька жителів Кіровоградщини.

Про це повідомляє кореспондент mandarin-news.

Так, мешканці області отримували повідомлення з текстом про те, що на їх рахунки зараховано по 370 тисяч гривень. Розсилає ці повідомлення абонент на ім’я StartMONEY. Пошуки цього абонента в мережі довели – «зарахування» коштів – ніщо інше, ніж шахрайство.

Про це повідомляє, наприклад, служба безпеки КомконГруп.

Суть шахрайства 1

Ви телефонуєте за вказаним номером, говорите про приз і неочікувано розмова припиняється. Намагаєтесь зателефонувати ще раз, але на вашому рахунку чомусь недостатньо коштів. Схема працює так: шахраї замовляють собі короткий платний номер і встановлюють плату за з'єднання розміром 25-30 грн., після чого беруть звичайний номер будь-якого оператора і здійснюють переадресацію на короткий номер.

Саме цей «звичайний номер» вам приходить в смс. Після того як Ви телефонуєте за цим номером з вашого мобільного рахунку знімається встановлена плата за з'єднання, – пояснюють фахівці.

Суть шахрайства 2

Зателефонувавши за вказаним номером, ви дізнаєтесь, що для того щоб отримати вказані кошти, вам необхідно придбати певний товар у продавця, який начебто провів якийсь розіграш, в якому виграли ви. Далі у вас запитують конфіденційну інформацію, щоб сформувати для вас рахунок. Як підсумок, ви оплачуєте кошти за товар і у шахраїв залишаються ваші конфіденційні дані.

Схожа схема смс шахрайства з подібним повідомленням може надходити від: StartMONEY, Allo-market, АЛЛО-МАРКЕТ, ALLO-MARKET, StartMoney, Алло-Маркет, – йдеться у повідомленні.

Коментар людини, що телефонувала шахраям:

Після реєстрації просять номер карти, куди перевести гроші, але спочатку вам потрібно оплатити відсоток пенсійного фонду і 15-процентний податок на доходи. Не ведіться на це, грошей не буде.

Прочитано 1586 разів
Останнє редагування П'ятниця, 25 січня 2019 15:06
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+