Як підготовити дітей до поїздки в табір

Вівторок, 12 червня 2018 10:13

У період оздоровчої кампанії власниками та персоналом дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вживаються заходи щодо створення умов для безпечного та змістовного відпочинку дітей. Однак ефективність оздоровлення великою мірою залежить і від того, як дитина буде підготовлена до поїздки.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує на необхідності дотримання основних правил поведінки дітей під час літньої оздоровчої кампанії.

Для проходження медичного огляду та отримання медичної довідки на школяра, який від'їздить до дитячого оздоровчого табору, необхідно звернутись до сімейного лікаря. Саме він надає висновок про можливість перебування дитини у дитячому закладі оздоровлення/відпочинку.

Протипоказаннями до направлення дитини у заклад оздоровлення/відпочинку є інфекційне захворювання, контакт з інфекційними хворими; наявність соматичної патології, у зв'язку з якою дитина не може відвідувати організований колектив; загострення хронічних неінфекційних захворювань. У медичній довідці мають бути зазначені дані про результати огляду дитини на педикульоз та коросту, стан здоров'я, щеплення, наявність хронічної патології, групу з фізичної культури, режим оздоровлення тощо. У разі відхилень у стані здоров'я дитини батькам необхідно повідомити про це лікаря закладу оздоровлення/відпочинку та вихователів.

Не раніше ніж за три дні до початку оздоровчої зміни необхідно отримати у лікувально-профілактичному закладі довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими за місцем проживання та місцем навчання. Крім того, необхідно забезпечити дітей засобами особистої гігієни, теплим одягом на випадок зниження температури повітря, легким закритим одягом для вечірніх прогулянок, подорожей, походів у ліс, зручним взуттям (бажано декілька пар), головним убором.

Лікарських засобів дитині у заклад оздоровлення/відпочинку давати не потрібно. Кожен заклад забезпечений необхідними медикаментами та медичним обладнанням, там організована робота кваліфікованого медичного персоналу.

Не слід давати дитині і харчові продукти. У закладах оздоровлення/відпочинку області харчування дозволяє забезпечити дітей повноцінним різноманітним харчуванням, у тому числі свіжими фруктами, овочами, соками.

Відправляючи дитину до закладу оздоровлення/відпочинку, батькам необхідно провести роз'яснювальну роботу з питань обов'язкового дотримання режиму дня, виконання вимог вихователів та медичного персоналу. Заборонити самовільно виходити за територію закладу, купатись у водоймах без нагляду вихователів. При настанні будь-якої надзвичайної ситуації, при виникненні проблем зі станом здоров'я повідомляти вихователів та медичний персонал. У разі укусів комахами також звернутись до вихователів чи медичного працівника.

Прочитано 531 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+