Як на Кіровоградщині діє примусовий вплив стягнення аліментів?

Вівторок, 13 березня 2018 10:21

За два останні місяці на Кіровоградщині було у примусовому порядку сплачено 13,5 млн грн аліментів, із яких 2,6 млн грн державним виконавцям вдалося стягнути  завдяки дії нового закону щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків, які ухиляються від утримання власних дітей.

Таку інформацію вчора, 12 березня, озвучив керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул, публічно відзвітувавши перед журналістами про результати примусового впливу на недобросовісних батьків.

«Старт загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» став рушійною силою у напрямі вирішення низки соціально важливих питань,  у тому числі йдеться і про  стягнення аліментів. За час дії нового закону 3 325 боржникам обмежили право виїзду за кордон. Ще стосовно 2 053 осіб було винесено постанови щодо обмеження їх у праві користування автівками. Окрім цього, державні виконавці склали 75 протоколів про вчинення злісними боржниками адміністративних правопорушень», – розповів про перші напрацювання Вадим Гуцул.

Зі свого боку заступник начальника з питань державної виконавчої служби Віктор Журавко детальніше проінформував присутніх про загальну ситуацію зі стягненням аліментів у області.

«На виконанні у відділах ДВС області перебуває 18 620 виконавчих документів про стягнення аліментів на утримання 23 022 дітей. У 5 234 випадках боржники сплачують аліменти систематично. Усі інші забувають про виконання своїх батьківських обов’язків. Зокрема 5 230 осіб не надавали фінансову підтримку своїм дітям понад шість місяців. Незважаючи на це, державні виконавці докладають усіх зусиль, щоб притягнути злісних неплатників до відповідальності. Відтак з початку року на адреси стягувачів було направлено 7 361 повідомлень про їх право на подачу заяв до правоохоронних органів щодо притягнення боржників до кримінальної відповідальності. Ще 445 подань про оголошення розшуку боржників було направлено до суду, із яких 387 було задоволено», – прокоментував Віктор Журавко.

Наприкінці прес-конференції Вадим Гуцул відзначив про важливість взаємодії з поліцією, прикордонною службою та органами місцевого самоврядування в напрямі виконання постанов державних виконавців щодо обмежень злісних неплатників у їх правах.

Прочитано 1183 разів
Останнє редагування Вівторок, 13 березня 2018 10:20
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+