Як кропивничани зустріли Першу хвилину миру та ранок Дня Перемоги. ФОТОРЕПОРТАЖ

П'ятниця, 11 травня 2018 12:56

08 травня Україна разом з іншими демократичними державами світу відзначила День пам’яті та примирення у 73-у річницю перемоги над нацизмом у Європі. Ці дні мають особливе значення для українського народу, кращі сини якого перейняли від своїх дідів естафету воїнської доблесті і продовжують святу справу захисту рідної землі від чергового агресора зі сходу. “Першу хвилину миру” кропивничани зустрічали на Театральній площі обласного центру. В загальноєвропейській акції взяли участь сотні мешканців обласного центру, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, та представники Радикальної Партії Олега Ляшка. 

Кращі творчі колективи міста привітали кропивничан піснями, музичними композиціями та театральними постановами. На завершення акції єпископ Кропивницький і Голованівський Марк закликав берегти мир у душах, родинах та країні, після чого відслужив молебень за мир і злагоду в Україні. Завершилаcя акція запаленням cвічки миру.

А наступного дня, 9 травня, у Кропивницькому відзначили 73-тю річницю з Дня Перемоги у Другій світовій війні. Від Площі Героїв Майдану і до меморіального комплексу Фортечні Вали відбулася хода та церемонія покладання квітів до вічного вогню. Пам'ять загиблих у Другій світовій війні вшанували хвилиною мовчання. 

Прочитано 474 разів
Останнє редагування П'ятниця, 11 травня 2018 13:48
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+