"Я маю право!" на Кіровоградщині: що це таке?

Вівторок, 17 липня 2018 16:20

Проект який  спрямований на підвищення рівня правової поінформованості населення.


На цьому наголосив на апаратній нараді начальник головного територіального управління юстиції в області Вадим Гуцул, аналізуючи стан виконання обласного плану заходів щодо впровадження на Кіровоградщині зазначеного проекту, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації у лютому 2018 року.
Проект "Я маю право!" ініційовано Міністерством юстиції України. Старт його роботі дано у червні 2017 року. Стратегічне завдання проекту – підвищити рівень правової поінформованості населення, забезпечити громадян України знаннями про гарантовані їм Конституцією та Законами права в різних сферах життя, навчити громадян ці права реалізовувати та захищати.
З огляду на суспільну значимість, проект отримав статус загальнонаціонального, необхідність його впровадження підтримали Президент України та Уряд. Термін дії проекту на даному етапі – по 2019 рік включно, що визначено розпорядженням Кабінету Міністрів від 13 вересня 2017 року № 638-р "Про реалізацію правопросвітницького проекту "Я маю право!" у 2017-2019 роках".

Обласний план заходів містить ряд завдань на нинішній рік для органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, центрів з надання безоплатної правової допомоги, територіальних органів міністерств та відомств України в області. У переліку цих заходів, зокрема, організація широкої інформаційно-просвітницької кампанії для населення з метою правового виховання громадян та подолання правового нігілізму, проведення консультаційної роботи для жителів сільської місцевості (з використанням мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги) та проведення навчань з прав людини для працівників юридичних служб органів місцевої влади, розміщення соціальної реклами та транслювання соціальних аудіо- і відеороликів на правову тематику на вулицях, у громадських місцях, в громадському транспорті тощо.
Аналізуючи стан виконання плану заходів за перше півріччя районними державними адміністраціями, Вадим Гуцул охарактеризував як добру, але все ж таку, що потребує доопрацювання щодо виконання певних пунктів розпорядження голови облдержадміністрації, роботу Гайворонської, Голованівської, Долинської, Кіровоградської, Компаніївської, Маловисківської та Олександрійської РДА.
Вадим Гуцул повідомив, що детальний аналіз виконання у січні-червні обласного плану заходів з реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!" на територіях буде надано голові обласної державної адміністрації у вигляді службової записки. Він порадив органам місцевої влади для покращення роботи надалі більш активно координувати свою діяльність з підрозділами державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції та системи безоплатної правової допомоги населенню.

Прочитано 348 разів
Останнє редагування Вівторок, 17 липня 2018 16:24
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+