Вулицями Кропивницького пройшлась "Хода за свободу" (ФОТО)

Четвер, 18 жовтня 2018 16:19

Сьогодні, 18 жовтня, учасники акції "Хода за свободу" пройшлися від площі Героїв Майдану до Театру корифеїв, тим самим долучившись до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми - повідомляє mandarin-news.

До «Ходи за свободу» долучилися представники адміністрації, студенти, молодь та небайдужі містяни. Учасники йшли колоною від площі Героїв Майдану до Театру корифеїв у чорному вбранні й несли з собою чорні зонти, інформаційні флаєра та плакати.

За словами Валентина Боровикова, організатора заходу та експерта-тренера з протидії людьми у ГО "Обласний жіночий інформаційний центр", ця акція допоможе людям зберегти себе від такої проблеми:

Подібні акції не є одноразовими, це щорічний захід, який проводиться  протягом п’яти років у більшості країн світу. Зокрема сьогодні проводять в усіх обласних та районних центрах України, - говорить член громадської організації. - Подібні інформаційні кампанії позитивно впливають на те, що інформація поширюється, і все менше людей потрапляють у такі халепи»,  - говорить  Валентин Боровиков, організатор заходу та експерт-тренер з протидії людьми у ГО "Обласний жіночий інформаційний центр.

Також, Валентин Боровиков  наголошує, що потрібно бути уважними при підготовці до виїзду закордон із метою заробітка, інакше можна потрапити в рабство:

При виїзді за кордон з метою заробітків потрібно більш серйозно ставитись до цього питання, аналізувати інформацію, всі за і проти. І перевіряти питання саме легальності. Не економити на чомусь, на візі або оформленні документів, тому що це перш за все безпека, - говорить організатор.

Світлана ,одна з учасниць «Ходи за свободу», переконана, що сам факт проведення подібних заходів в Кропивницькому – великий крок до вирішення проблеми:

Якщо ця акція буде неодноразово, а повториться і в наступні роки, тоді це можливо дасть якісь результати. Але те, що в нашому місті почали про це перейматись, це вже великий крок вперед до вирішення проблеми, -говорить  Світлана.

Відомо, що за даними Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Фото:mandarin-news

Прочитано 447 разів
Останнє редагування Четвер, 18 жовтня 2018 19:07
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+