Водоканал Кіровоградщини оштрафували на мільйон гривень за забрудненння води

П'ятниця, 09 серпня 2019 12:44
Водоканал Кіровоградщини оштрафували на мільйон гривень за забрудненння води Фото: Голос Громади

Підприємство ОКВП «Дніпро-Кіровоград» оштрафували на суму понад мільйон гривень за забруднення поверхневих вод. Про це повідомляє mandarin-news із посиланням на прес-службу екологічної інсспекції Кіровоградщини.

За результатами планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Обласним комунальним виробничим підприємством «Дніпро-Кіровоград» встановлено, що Кропивницьким ВКГ здійснювався скид недостатньо очищених зворотних вод у річку Інгул, Знам’янським ВКГ – у річку Інгулець, Марто-Іванівським КОС Олександрійським ВКГ – у річку Інгулець, Смолінським ВКГ – у річку Кільтень, Семенівським КОС Олександрійського ВКГ – у річку Бешка, що є порушенням вимог статті 40 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, статей 44, 49, 70 Водного кодексу України.

За виявлені правопорушення природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської області відповідальних осіб ОКВП «Дніпро-Кіровоград» притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також розраховані та пред’явлені претензії про відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення річок Інгул, Інгулець, Кільтень, Бешка. Загальна сума збитків склала 1027988,67 грн.

Водоканалу направлено претензію для добровільного відшкодування збитків.

Нагадаємо, що невдовзі на Кіровоградщині суттєво підвищать тариф на водопостачання та водовідведення.

Прочитано 1123 разів
Останнє редагування П'ятниця, 09 серпня 2019 12:53
Оцініть матеріал!
(4 голосів)

Додати коментар


+