Власників «автономок» у Кропивницькому не змушуватимуть повертатись до централізованого опалення

Четвер, 03 травня 2018 12:59

Таку інформацію сьогодні, 3 травня, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін. Посадовець також прокоментував ажіотаж навколо постанови Дніпропетровського апеляційного суду щодо скасування рішення Міжвідомчої комісії по облаштуванню індивідуального опалення в обласному центрі.

- Позиція міської влади повністю збігається з правовою, - наголосив Олександр Мосін. - Законодавством чітко визначено, що відключатись від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів можна лише окремими житловими будинками. Відокремлювати окремі приміщення не можна. Тому постанова, прийнята Дніпропетровським апеляційним судом, лише підтвердила правову позицію, встановлену державою.

Олександр Мосін також зауважив, що за дорученням міського голови було окреслено чітку позицію щодо питання модернізації системи теплопостачання, яка у Кропивницькому розбалансована на 65%. За словами заступника міського голови, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” втратило споживача: при потужності у 615 гігакалорій на годину теплогенеруюче підприємство в опалювальний сезон використовує лише 117, а обладнання котелень лишается старе, 60-70 років. Тому сьогодні перед міською владою стоїть надважливе завдання — модернізувати систему теплопостачання міста по обох підприємствах у тому вигляді, в якому вона діє станом на сьогодні, пише сайт міськради.

- Міжвідомчою комісією було прийняте рішення — відокремлювати квартири в багатоповерхових будинках постояково, - зазначив Олександр Мосін. - На сьогодні в багатоквартирних будинках більше тисячі стояків уже відокремлено від централізованого опалення, а це значна економія, коли є можливість не подавати теплоносій на 8-9 поверх.

Рішення відключати 1-2 квартири на стояку, що залишились із централізованим теплопостачанням, або цілий будинок, знайшло відображення у програмі міської ради про оптимізацію системи теплозабезпечення. Відповідно до цієї програми у Кропивницькому від централізованого опалення буде відокремлено близько 100 будинків, а у селищі Новому для оптимізації запланована реконструкція малої котельні та закриття старої. Крім того у міській раді було проведено кілька консультацій із фахівцями в галузі теплофізики та теплоенергетики щодо розробки схеми теплопостачання, за якою відбуватиметься реорганізація. Це перші кроки на шляху до оптимізації системи теплозабезпечення обласного центру.

Прочитано 381 разів
Останнє редагування Четвер, 03 травня 2018 15:26
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+