В Україні закриють навчальні заклади та заборонять масові заходи

Четвер, 05 березня 2020 14:20
В Україні закриють навчальні заклади та заборонять масові заходи Фото з вільного доступу

Україна буде вимушена запровадити епідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid 2019: на певний час заборонити масові заходи й закрити навчальні заклади. На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Нових Санжарах, куди він приїхав разом із президентом, з посиланням на УП повідомляє mandarin-news.

Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідеміологічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів та закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідеміологічні заходи. Будемо робити розрив навчальних процесів, щоб зменшити масові скупчення людей, бо всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом і треба як мінімум за 1,5-2 метри перебувати від людини, щоб не інфікуватися, – наголосив головний санітарний лікар України.

За словами посадовця, не потрібно скуповувати маски, адже вони створюють оманливе відчуття безпеки. Вона вдягається лише на людину, в якої є симптоми гострої респіраторної хвороби – і тільки в тих випадках потрібно її носити.

Купуйте мило, мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком. Будьте здорові, а ми гарантуємо, що країна наша буде в безпеці – в тому числі, біологічно, – наголосив Віктор Ляшко.

Прочитано 3160 разів
Останнє редагування Четвер, 05 березня 2020 14:20
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+