В одному із сіл Кіровоградщини люди обурюються бездіяльністю сільради

П'ятниця, 17 серпня 2018 15:12

В  Олександрівському районі Кіровоградської області розкинулося мальовниче село Нова Осота. Його славна історія бере свій початок з  початку вісімнадцятого століття. В селі і його околицях здавна проживали численні нащадки старих козацько-християнських родів Київської Русі-України, представники строкатої цивілізації воїнів Христових обох берегів Дніпра.

Нова Осота пережила різні етапи – від розквіту до занепаду. Місцеві жителі сподіваються, що їхнє село буде відроджуватися, розбудовуватися і процвітати, адже знаходиться лише у декількох кілометрах від самої Олександрівки.

Але для цього, елементарно потрібно, щоб сільський голова дбав про своє село і людей, які в ньому проживають.

Проте, на сьогоднішній день, нагальних проблем у населеному пункті вистачає. Більшість із них банальні та «риторичні»: дороги, освітлення та відсутність активної участі адміністрації села у житті односельчан.

Саме тому, як вирішення однієї з проблем, жителі Нової Осоти написали колективне звернення до депутата Олександрівської районної ради Романа Рудніцкого та дублікат до голови райдержадміністрації Рудніцького, так як на їхні скарги сільський голова Брюховецький Ю.С. не реагує.

Всі податки, які сплачують люди, надходять до сільської ради, тож виникає питання, невже за скільки років не можна було виділити кошти, щоб відремонтувати дорогу.

В зверненні, люди нарікають на жахливі дороги в селі.

«З часом невеличкі вибоїни перетворилися у величезні канави, а в дощову погоду вони наповнюються водою і стають непрохідними озерами. І людям, що там сьогодні проживають, щоб дістатись до зупинки автобуса у Старій Осоті треба перепливати їх лодками та ще декілька кілометрів іти пішки (автобус у центр села вже давно не заходить).

Справжня катастрофа – це ділянка, що з’єднує вулицю Тиху та провулок Мостовий. Глинясно-пісочний бугор в час негоди перетворюється в ковзанку. Не втримавшись на ногах люди відразу приймають ванну з брудом, після якої на задній план відходять поїздки до Олександрівки справах»

Люди просять посприяти проведенню ремонту доріг вулиці Тихої та провулку  Мостового та ділянки дороги, що їх сполучає.

Крім того, діти Старої Осоти,  постійно беруть участь в спортивних змаганнях, в культурних заходах, але фінансової підтримки від сільської адміністрації не отримують. Тоді про який розквіт села може йти мова,  якщо сільський голова не може створити комфортні  умови проживання для людей в селі. І найголовніше питання: навіщо такий голова  села?

 

 

 

 

Прочитано 1639 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+