Уранщики Кіровоградщини готові до нових акцій протесту

Середа, 06 жовтня 2021 15:55

Гірники області попереджають про нові акції протесту в урядовому кварталі столиці, якщо їм не будуть виплачені зароблені гроші. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сторінку Голови Конфедерації Вільних профспілок України, Голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця у Фейсбук.

«Схоже, що реалізується державна програма «Велике знущання».

Працівників урановидобувного гіганта – державного, що важливо, підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» сьогодні фактично ставлять перед вибором: або виживати самим або дати вижити підприємству», - пише очільник Незалежної профспілки гірників України.

Минулого тижня представники трудового колективу ДП «Схід ГЗК» були за зустрічі лідерів Незалежної профспілки гірників України з міністром енергетики Германом Галущенком та його заступниками. Тоді під час заходу було зазначено, що підприємство піде у простій у разі ігнорування з боку влади потреби ДП у фінансуванні з боку НАЕК «Енергоатом».

4 жовтня компанія «Енергоатом» перерахувала на рахунки ДП «Схід ГЗК» 128 млн грн на виплату зарплати працівникам ДП.

«Однак близько 58 млн грн були одразу списані органами Державної виконавчої служби на виконання судових рішень на користь інших підприємств, ще близько 70 млн грн адміністрація ДП спрямувала на інші витрати з організації роботи підприємства.

Нагадаю, що відповідно до ст. 15 Закону України «Про оплату праці», оплата праці працівників підприємства має здійснюватись у першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються підприємством після виконання зобов'язань щодо оплати праці», - повідомляє Михайло Волинець.

За інформацією Волинця, трудовий колектив ДП «Схід ГЗК» надіслав звернення на ім'я президента, прем'єр-міністра, до силових відомств – просить невідкладно розібратись у кризовій ситуації, а головне, вирішити її.

У своєму листі уранщики попереджають про готовність виходити на акції протесту в урядовому кварталі столиці, якщо їм не будуть виплачені зароблені гроші.

Прочитано 1063 разів
Останнє редагування Середа, 06 жовтня 2021 16:28
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+