Ураган на Кіровоградщині зривав дахи, трощив дерева, білборди та зупинки, без електрики – майже 90 населених пунктів (ФОТО)

Вівторок, 25 лютого 2020 09:20

Негода додала комунальним підприємствам Кропивницького додаткової роботи. Про це з посиланням на пресслужбу КМР повідомляє mandarin-news.

Як повідомили в головному управлінні ЖКГ міської ради, становлено пошкодження дахів двох зупинок громадського транспорту по вулиці Острівській, 1 та по вулиці Великій Перспективній, біля готелю “Київ”.

У зв'язку із негодою у Кропивницькому не працювали п'ять світлофорних об'єктів: на розі вулиць Вокзальної та Тельнова, Яновського та Куроп’ятникова, вулиці Бобринецький шлях та площі Кавказькій, вулиць Родимцева та Жуковського, Великої Перспективної-площі Соборної.

Шквальний вітер пошкодив у місті чотирнадцять дерев за адресами: вулиці Шевченка 3-6, Велика Перспективна, 9, Гагаріна, 9, Є. Маланюка, 1, Волкова, 20, к. 1, Бєляєва, 9.

Працівники комунальних підприємств оперативно прибирали і вивозили повалені зелені насадження з проїжджих частин, тротуарів і прибудинкових територій: вулиці Короленка, 40, Пацаєва, 8, к. 3, сквер Солдатський, парк “Ковалівський”, Фортечні вали, Сквер захисників правопорядку, Чорновола, 50-а, Попова, 9, к. 1.

Крім того, ураган пошкодив покрівлі на шести житлових будинках по вулиці Тельнова, 3, к. 3, Вокзальна, 66-а, Добровольського, 18, Солдатська, 2/7, Варшавська, 90 та по провулку Училищний, 8. Виявлено і факти пошкодження плитки на фасадах двох будинків по вул. Андріївській, 10-а та 16.

 

 

 

 

За інформацією пресслужби У ДСНС, протягом дня 24 лютого внаслідок сильного вітру на Кіровоградщині зафіксовані численні випадки обрушення дерев, гілля та різних конструкцій. Для усунення перешкод та небезпек, що створювали для життєдіяльності населення наслідки негоди, рятувальники 27 разів виїздили на виклики, з них 22 – на прибирання аварійних дерев, що впали на проїжджі частини доріг та лінії електропередач, і 5 – для закріплення елементів покрівель будівель.

Так, до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про те, що в смт Голованівськ внаслідок поривів вітру (до 20 м/с) сталося розкриття покрівлі з металочерепиці будівлі Центральної районної лікарні (орієнтовна площа 20х50). Було проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому прийнято рішення щодо обмеження доступу до будівлі та проведення відновлювальних робіт.

Від У ДСНС України в області станом на 17:00 24 лютого залучалось 28 одиниць техніки та 108 чоловік особового складу.

За інформацією чергoвoгo ПрАТ “Кірoвoрадoбленергo”, внаслідoк аварійнoгo спрацювання автoматичнoї системи захисту без електрoпoстачання залишились 89 населених пунктів в 16 райoнах oбласті.

Так без світла у  Благoвіщенськoму райoні залишилося 8сіл, Бoбринецькoму – 4, Гoлoванівськoму – 6, Дoбрoвеличківськoму – 4, Знам’янськoму – 6, Кoмпаніївськoму – 1, Малoвисківськoму – 19, Нoвгoрoдківськoму – 4, Нoвoархангельськoму – 3, Нoвoмиргoрoдськoму – 2, Нoвoукраїнськoму – 7, Oлександрівськoму– 3, Oнуфріївськoму – 4, Петрівськoму – 4, Світлoвoдськoму – 5, Устинівськoму – 8.

Дo віднoвлювальних рoбіт було залученo 72 бригади ПрАТ “Кірoвoградoбленергo”.

Прочитано 734 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+