Учнів Кіровоградщини годували неякісною молочкою та м'ясом

Понеділок, 14 грудня 2020 10:49

Держпродспоживслужба області перевірила 150 операторів ринку із 172 зареєстрованих (87,2%). За результатами перевірок у 45 постачальників харчових продуктів виявлено порушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, винесені приписи щодо їх усунень, рішення щодо вилучення з обігу продукції (фальсифіковане масло) та тимчасово припинено роботу частини об’єктів.Про це повідомили в управлінні Держпродспоживслужби в області. 

Всього з початку цього року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти виявили:

  • 2 випадки обігу фальсифікованого сиру (Маловисківський та Компаніївський райони) виробництва ТОВ «Богодухівський молокозавод», Харківська область та ТОВ «Городенківський сирзавод», Івано-Франківська область;
  • 3 випадки обігу фальсифікованого масла (Добровеличківський та Онуфріївський райони) виробництва ВАТ «Заріченський молокозавод», Рівненська область та ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», Полтавська область;
  • 2 випадки невідповідності мікробіологічних показників м’яса курячого вимогам ДСТУ 3143:2013 «М’ясо птиці. Загальні технічні умови» (Благовіщенський район).

Продукцію вилучили з обігу в закладах освіти та у постачальників.

До місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, тендерних комісій доведені вимоги харчового законодавства щодо постачальників продуктів харчування для застосування їх при проведенні процедур закупівель в закладах освіти.

Протягом 2020 року на харчоблоках та їдальнях проводились ремонтні роботи, закуповувалось обладнання, впроваджувались нові страви для вивчення попиту серед дітей та сучасні методи обслуговування (онлайн-замовлення страв, 2-, 3-компонентні меню для вибору страв). Однак проблемним питанням залишається матеріально-технічна база харчоблоків та їдалень в закладах освіти області. Мова йде про недостатню кількість сучасного холодильного та технологічного обладнання, відсутні повні набори виробничих цехів та підсобних приміщень у зв’язку з розміщенням харчоблоків у пристосованих приміщеннях, відсутні умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоків (відсутні внутрішні туалети та душові для персоналу) та недостатнє фінансування для виконання вікових норм харчування дітей.

Прочитано 751 разів
Останнє редагування Понеділок, 14 грудня 2020 11:36
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+