У школах Кропивницького планують змінити вартість харчування учнів

П'ятниця, 12 серпня 2022 12:40

З початком нового навчального року у школах Кропивницького планують внести певні зміни в організацію харчування учнів та вихованців. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на відповідний проєкт рішення Кропивницької міської ради.

Так, згідно з проєктом рішення, планують визначити категорії вихованців та учнів закладів освіти обласного центру, які, у разі організації харчування в закладі, звільняються від плати за харчуванняз 1 вересня по 31 грудня 2022 року:

 

  • вихованці закладів дошкільної освіти та учні закладів загальноїсередньої освіти, які є особами з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • учні 5-11 класів закладів освіти з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальнудопомогу малозабезпеченим сім’ям»;

Зменшать розмір плати для батьків за харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти на 50 відсотків від повної вартості на день, якщо:

 

  • один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій (безпосередньо брав участь в АТО, ООС, бере участь бойових діях у зв’язку звійськовою агресією Російської Федерації проти України) або військовослужбовцем, який потрапив у полон чи отримав інвалідність під часучасті в АТО, ООС, бойових діях у зв’язку з військовою агресією РосійськоїФедерації проти України.

 

Також у закладах дошкільної освіти, якщо діти перебувають чотири та менше годин, відповідно за заявою одного з батьків або інших законних представників харчуванням можуть не забезпечуватися.

З 1 вересня по 31 грудня 2022 рокупланують встановити розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, що вносять батькиабо особи, які їх замінюють, на рівні 70 відсотків від повної вартості на день.

З 1 вересня по 31 грудня 2022 рокупланують  встановити розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, які потребуютьособливого дієтичного харчування, що вносять батьки або особи, які їх замінюють, на рівні 80 відсотків від повної вартості на день.

У разі організації роботи буфету в закладах загальної середньої освіти міста планується забезпечення реалізації готових страв та буфетної продукції за вартістю продуктового набору.

Питання щодо зміни вартості організації харчування вихованців та учнів закладів освіти з 1 вересня 2022 році винесуть на розгляд Виконавчого комітету Кропивницької міської ради.

 

Прочитано 931 разів
Останнє редагування П'ятниця, 12 серпня 2022 14:08
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+