У Кропивницькому з’явився чіткий план залучення інвестицій

Вівторок, 07 травня 2019 10:50
У Кропивницькому з’явився чіткий план залучення інвестицій Фото: Капитал

Сьогодні, 7 квітня, представили комплексний енергетичний паспорт будівель бюджетної сфери міста Кропивницького. Про це mandarin-news стало відомо з прес-конференції начальниці управління економіки обласного центру Маріанни Моркви.

Як стверджує посадовиця, енегропаспорт дає можливість бути більш відкритими у сфері енергозбереження, що залучить інвесторів. На його розробку витратили 188,4 тис грн бюджетних коштів.

Цей паспорт сформований за результатами незалежних аудитів, які провели на 164 об’єктах міста. Він містить технічні характеристики кожної з бюджетних будівель і чіткий план заходів, зорієнтованих на збереження енергії. Найбільше уваги приділятимуть закладам освіти та охорони здоров’я.

Серед заходів передбачено утеплення фасадів, заміна вікон, ремонт покрівель, стін і стель. Інвестор зможе самостійно обрати той чи інший об’єкт.

Назад інвестору кошти надходитимуть за рахунок економії енергії. Частина заощаджень потраплятиме в бюджет міста. Так, наприклад, якщо на енергопостачанні об’єкту вдасться зекономити якусь суму, то 90% відсотків від цієї суми забере інвестор, а інші 10% - потраплять у бюджет.

Прочитано 455 разів
Останнє редагування Вівторок, 07 травня 2019 11:08
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+