У Кропивницькому затримали серійного викрадача автівок

Середа, 24 січня 2018 15:40

36-річний раніше судимий житель обласного центру впродовж тижня викрав три транспортні засоби з метою їх подальшого розукомплектовування та продажу за певну суму коштів. За спробу отримати «легких» грошей правопорушнику доведеться понести покарання.

До Кропивницького відділу поліції із заявами про викрадення автомобілів «ВАЗ 21063», «ВАЗ 21011» та «ВАЗ 210994-20» звернулися троє місцевих жителів.

Оперативники відразу ж взялися за пошуки злодія та встановлення місцезнаходження викрадених транспортних засобів.

«Зловмисником, причетним до незаконних заволодінь, виявився 36-річний кропивничанин. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, - повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років».

Попередньо встановлено, що місцевому жителю потрібні були грошові кошти. У нічний час чоловік побачив автомобіль, припаркований біля під’їзду багатоповерхівки. Він підійшов до нього, відчинив не замкнені водійські дверці та оглянув салон. Потім за допомогою ключа, який мав із собою, завів авто і поїхав на ньому за межі міста, де у подальшому зняв із транспортного засобу колеса та акумулятор.

Крадені запчастини злодій продав за півтори тисячі гривень, а гроші витратив на власні потреби. За словами потерпілого, вартість авто складала 30 000 гривень.

Через деякий час зловмисник знову вдався до злочинів і незаконно заволодів ще двома автомобілями, собівартістю 12 000 та 60000 гривень.

Наразі усі автівки вилучено та повернуто власникам. Крім того, працівники поліції перевіряють причетність підозрюваного до вчинення крадіжок із транспортних засобів.

Прочитано 331 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+