У Кропивницькому замість магазина та автомийки хочуть створити зелену захисну зону

Середа, 02 жовтня 2019 16:45

Земельна комісія міськради Кропивницького відправила на додаткове вивчення питання щодо виділення землі двом громадським активістам – Андрію Лаврусю та Миколі Гречусі. Про це з місця подій повідомляє кореспондент mandarin-news.

Мова йде про дві земельні ділянки по вулиці Кропивницького. Андрій Лаврусь та Микола Гречуха хочуть побудувати тут магазин та автомийку відповідно.

Втім, за словами Сергія Бойка, депутата округу, де планується будівництво, земельні ділянки, про які йде мова, розташовані на насипному схилі. Згідно вимог українського законодавства, будівництво тут заборонене протягом 100 років, поки насипний ґрунт не скам’яніє. Також на цьому місці під землею проходять водопровідні та каналізаційні комунікації ОКВП «Дніпро-Кіровоград» – у разі аварії доступ до них для проведення ремонтних робіт буде фактично неможливим. У той же час, відповідно до законодавства, автомийки не можуть бути розташованими ближче ніж на 50 метрів до житлової забудови. У даному випадку ця дистанція не дотримується.

За словами Миколи Гречухи, запрошеного на засідання, рішення побудувати автомийку саме тут він прийняв після консультації бізнес-агентства, яке провело відповідне дослідження. Втім, особу інвестора, готового вкластися у будівництво, він відкрити відмовився, мотивуючи це тим, що більш багаті депутати запропонують тому вигідніші умови.

У свою чергу. Сергій Бойко зазначив, що погодив з жителями прилеглих територій створення на місці насипного схилу захисної зеленої зони – неподалік проходить жвава автодорога, тому вихлопи машин суттєво забруднюють повітря. Ця пропозиція буде озвучена під час найближчого засідання сесії у вигляді депутатського звернення.

Зважаючи на це, члени земельної комісії вирішили вивчити це питання більш детально. Для цього відповідні доручення про надання додаткової інформації отримали відповідні підрозділи міськради. А поки триватиме це вивчення, комісія рекомендувала міському голові не включати це питання до порядку денного найближчого засідання сесії.

Прочитано 647 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+