У Кропивницькому відбувся семінар для переселенців

П'ятниця, 23 березня 2018 10:33

На сьогоднішній день питання щодо правового статусу, прав та обов’язків осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і обставин, пов’язаних з проведенням антитерористичної операції на території України (вимушені переселенці з Луганської та Донецької областей), є дуже актуальним.

Тож днями у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості, відбувся профінформаційний семінар  для внутрішньо переміщених осіб, за участю представників громадської організації «Десяте квітня», у співпраці та з допомогою інціативної групи ВПО «Об’єднання переселенців КВІТЕНЬ 2014». Участь у семінарі узяли 15 внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 3 безробітних.

Основною темою заходу було питання участі у програмі «Доступне житло» та можливостей альтернативних шляхів забезпечення житлом переселенців. Під час семінару директор регіонального управління Держмолодьжитло Артем Погребнюк ознайомив присутніх з критеріями участі у державній програмі та відповів на запитання. Представники ГО «Десяте квітня» Володимир Кудря, Антон Антонов та координатор робочої групи з питань ВПО при ОДА Валентина Кулачко проінформували про стан вирішення проблем переселенців в Кіровоградській області та шляхи їх вирішення.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Бугайова розповіла присутнім про можливість пошуку роботи за сприянням державної служби зайнятості. Представники ініціативної групи ВПО Анна Макада та Олена Калтигіна повідомили присутнім про створення, з метою відстоювання прав та інтересів переселенців, громадської організації внутрішньо переміщених осіб «Об’єднання переселенців КВІТЕНЬ 2014» та закликали присутніх до об’єднання задля ефективного вирішення спільних проблем.

Під час семінару було продовжено збір підписів під зверненням до міської влади Кропивницького щодо підготовки та затвердження міської комплексної програми соціальної підтримки та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Також учасники семінару дізналися про зміни в законодавстві, які стосуються реалізації та захисту їх прав і отримали відповіді на поставлені запитання. 

Прочитано 382 разів
Останнє редагування П'ятниця, 23 березня 2018 10:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+