У Кропивницькому ремонтуватимуть дороги по-новому. ФОТО

Вівторок, 05 червня 2018 13:56

Учора, 4 червня, у Кропивницькому на свою першу робочу зміну виїхав нещодавно придбаний за кошти з міського бюджету автомобіль МАЗ із установкою ямкового ремонту (УЯР-01).

«Трудова біографія» новенького автомобіля розпочалася біля обласної дитячої лікарні, на вулиці Петропавлівській, де оператор УЯМ-01 за лічені хвилини за допомогою стисненого повітря з установки розчищав ями на дорозі й заливав їх з тієї ж установки спеціальною емульсією, після чого засипав заповнену яму дрібним щебенем. Усе це відбувалося без зупинення руху, бо їздити по колишній ямі, заповненій у такий спосіб, можна вже щонайбільше через десять хвилин після ямкового ремонту.

Оцінити роботу щойно придбаного спеціального автомобіля для ямкового ремонту прийшли як журналісти, так і міський голова Андрій Райкович та його заступник Олександр Грабенко, начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко і керівник міського комунального підприємства «Універсал-2005» Віктор Панішко.

"Цей спеціальний автомобіль придбано не лише з установкою для ямкового ремонту, а й із навісним обладнанням для прибирання снігу – відвалом та щіткою, – розповів Віктор Кухаренко. – На ньому можна також встановити замість установки ямкового ремонту бункер для піску, щебеню тощо. Тож машина ця багатофункціональна. На її придбання для КП «Універсал–2005», згідно з Програмою розвитку житлово-комунального господарства, у міському бюджеті було передбачено 4,800 тис. грн. А придбано через систему ProZorro за 4,760 тис. грн."

На новенькій установці УЯР-01, яка поки що одна в КП «Універсал–2005», оператор разом з водієм за восьмигодинну робочу зміну спроможні відремонтувати близько 175 квадратних метрів дорожнього полотна (ця кількість залежить від глибини й щільності ям на дорозі), гарантійний термін експлуатації якого після ямкового ремонту складає до 18 місяців.

"Найважливіше, що ця сучасна техніка робить місто незалежним від приватних підрядників, що виконують ремонтні роботи на дорогах обласного центру, - наголосив Андрій Райкович. – Ми тепер можемо вчасно розпочинати ремонтну кампанію у Кропивницькому, а на це, у першу чергу, з нетерпінням очікують водії і пішоходи міста. А ще розраховуємо, що придбана установка суттєво підвищить якість асфальтування".

Як зазначили Олександр Грабенко, Віктор Кухаренко та Віктор Панішко, поки що установку випробовують, а загалом заплановано використовувати її щодня задля проведення ямкових ремонтів. І хоча вона не замінить усі, механізми, які нині підрядники використовують для ямкового ремонту доріг у Кропивницькому, та якщо УЯР-01 добре себе зарекомендує, то цілком можливо, що комунальники пропонуватимуть депутатам міської ради та міському голові Кропивницького в майбутньому виділити кошти на придбання іще однієї такої установки. 

Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Прочитано 548 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+