У Кропивницькому подорожчає вивіз сміття

Вівторок, 27 лютого 2018 20:41

 

Сьогодні, 27 лютого у Кропивницькому відбулася прес-конференція з ТОВ "Екостайл". Підприємство повідомило, що подало до міськради розрахунки нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів.

"Щоразу, коли мова заходить про підвищення тарифів, всі обурюються. Протести населення в цьому питанні пов'язані з простим небажанням сприймати реальність", - зазначила заступник директора ТОВ "Екостайл" Тетяна Мартовіцька.

Також, представниця підприємства зауважила, що підвищення тарифів - це не пошук вигоди, а необхідність та можливість працювати беззбитково.

Підприємство у своєму розпорядженні має п’ять сміттєвозів марки МАЗ та один RENO, два вантажні автомобілі – марки ЗІЛ, один навантажувач, один компактор, і працюють по-змінно, задіючі 15 робочих екіпажів.

«У нас невеликий автопарк, але завдяки правильній логістиці ми успішно обслуговуємо все місто. Ми розробили спеціальну схему. У 2016-17 роках всі наші автомобілі обладнали GPS-навігаторами. Відслідковуємо трафік і маршрут автомобілів, контролюємо і, таким чином, підвищуємо якість послуг. Крім цього, ми придбали нову логістичну програму, яка дозволяє утримувати маршрути й вивільняє технічний і трудовий ресурс, - зазначила начальник комерційного відділу ТОВ «Екостайл» Анна Скічко.

Основні статті витрат підприємства складають паливно-мастильні матеріали, заробітна плата працівникам, запчастини, витрати на шини, акумулятори, миття контейнерів і сміттєвозів, і, звісно, податки – екологічний складає 15 гривень за тону відходів. Ще ПДФО, оренда землі, де розташований полігон. Загальна сума щомісячних податкових зборів сягає 500 тисяч гривень. При цьому, заробітна плата в діючому тарифі закладено на рівні мінімальної, і це при тому, що розмір середньої заробітної плати по Україна на сьогодні складає більше семи тисяч гривень.

«Безумовно, підняття тарифів болючий факт для населення і неприємний – для влади, яка бере на себе «удар» громадськості, але ми не можемо працювати за тими ж тарифами в умовах суттєвого підвищення цін на паливо, оскільки в діючому тарифі вартість палива закладалася на рівні 17 гривень за літр, сьогодні літр коштує 23 гривні без ПДВ, збільшення вартості оренди землі тоді закладалася в розмірі 43 тисяч гривень на місяць, сьогодні «Екостайл» сплачує 93 тисяч гривень на місяць», - повідомив керівник юридичного відділу Андрій Коренчук.

За новими розрахунками тариф за сміття для населення у приватному секторі становитиме 13,73 грн (зростання на 14%), у багатоповерхівках - 0,41 грн/кв.м або 59,48 грн/куб.м (в перерахунку на 1 людину 9,32 грн - зростання на 10%). Для закладів бюджетної сфери новий тариф складатиме 66,41 грн/куб.м, а для юридичних осіб - 77,38 грн/куб.м.

 

Прочитано 488 разів
Останнє редагування Вівторок, 27 лютого 2018 23:45
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+