У Кропивницькому пенсіонери за віком та за вислугою років зможуть їздити безкоштовно

Вівторок, 28 вересня 2021 15:57

У Кропивницькому встановлені додаткові гарантії соціального захисту для пенсіонерів за віком та вислугою років при користуванні громадським транспортом. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради сьогодні, 28 вересня, передає mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Кабінет Міністрів України не передбачив у Державному бюджеті коштів на відшкодування пільгових перевезень наймасовішої категорії пільговиків: пенсіонерів за віком та вислугою років. Міська рада взяла на себе такі видатки і  виконавчий комітет  своїм рішенням встановив відповідний порядок.

Пенсіонери за віком та за вислугою років матимуть право на безкоштовний проїзд в комунальному транспорті з 10.00 до 15.00. Проте, таке обмеження діятиме лише в будні, у вихідні та в святкові дні  вони зможуть  їздити на безоплатній основі впродовж всього часу роботи автобусів і тролейбусів.

- Через карантинні обмеження ми маємо можливість возимо лише пасажирів за кількістю  сидячих місць. Кропивничани, що працюють, школярі, студенти масово скаржаться на те, що в години – пік: зранку і увечері надзвичайно складно потрапити в автобус чи тролейбус. Сподіваємося, що таке рішення допоможе містянам і зранку працівники критичної інфраструктури зможуть нормально діставатись на роботу, а діти – на навчання, - прокоментував прийняте рішення начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

– До того ж, враховуючи, що ми не отримуємо субвенцію з державного бюджету на покриття витрат за перевезення пенсіонерів за віком та за вислугою років в міському пасажирському транспорті загального користування, міська влада  просто вимушена піти на такий крок.

Прийняте рішення набуде чинності на наступний день з моменту його опублікування у віснику Кропивницької міської територіальної громади «Вечірня газета».

Фото: умовне, За Збручем 

 

Прочитано 872 разів
Останнє редагування Вівторок, 28 вересня 2021 16:42
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+