У Кропивницькому обурені комунальники влаштували акцію протесту (ФОТО)

П'ятниця, 06 березня 2020 12:00

Майже три місяці без зарплатні – саме така ситуація спонукала співробітників КП «Теплоенергетик» вийти на акцію протесту в центрі Кропивницького. Про це з місця подій повідомляє кореспондент mandarin-news.

За словами одного з мітингарів, на акцію протесту прийшло 10% колективу комунального підприємства (нині там працює близько 800 осіб). Чоловік стверджує – покинути працююче обладнання вони не мають права, адже це може призвести до техногенної аварії, тому на мітинг вийшли ті, в кого сьогодні відпустка або вихідний. Каже, він та його співробітники втомилися чекати – керівництво КП та влада міста вже тричі обіцяли розрахуватися, але ситуація залишається незмінною.

За словами заступника міського голови Олександра Вергуна, система теплозабезпечення у Кропивницькому розбалансована через велику кількість квартир на автономному опаленні (близько 70%, –Ред.). Але, за словами посадовця, споживання газу 23 котельнями обласного центру через цей фактор аж ніяк не зменшилось. В результаті у КП «Теплоенергетик» утворилися перед постачальниками значні борги. Втім, влада міста вживає заходів для вирішення цієї проблеми – нині тривают перемовини з потенційними інвесторами.

Вже підписано меморандум про модернізацію системи теплозабезпечення міста, тому що в тому вигляді, якою є зараз, вона працювати просто не може, – наголосив Олександр Вергун.

За його словами, буде зроблено все можливе, аби співробітники підприємства найближчим часом отримали зароблені кошти. Заборгованість на даний час досягла суми в майже 17 мільйонів гривень.

Прочитано 806 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+