У Кропивницькому не вистачає грошей на зарплату медпрацівникам

П'ятниця, 06 липня 2018 17:05

Така інформація була озвучена сьогодні, шостого липня, на засіданні комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики міської ради міста Кропивницького.

 Зазначимо, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», обсяг медичної субвенції з держбюджету місцевим на галузь «Охорона здоров’я» Кропивницького застверджено суму в розмірі 189,9 млн гривень. Ця цифра, до речі, на 25,8 млн гривень менша, аніж ця ж стаття видатків у 2017.

Медична субвенція з державного бюджету задовольняє реальні потреби охорони здоров’ялише на 55-60%, а витрати на заробітну плату працівників галузі в структурі виділених коштів становлять від 94%.

Відзначимо, що відповідно до вимог статті 89 Бюджетного кодексу України, видатки на охорону здоров’я здійснюються з деожбюджету за рахунок субвенції.

Ну а на цей час затверджений обсяг видатків медичної субвенції не покриває навіть потребу на оплату праці.

Зрозуміло, що у зв’язку з незабезпеченням фонду оплати праці щомісячно виникає кредиторська заборгованість по виплаті зарплати, але вона покривається за рахунок коштів міського бюджету.

Станом на 1 липня заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам лікувально-профілактичних закладів відсутня.

Втім, аби й надалі заборгованість не з ‘явилася фонд потребує додатково, як мінімум, 35 мільйонів гривень.

Відтак, ще в липні, від імені медичних профспілок, було направлено лист на ім’я прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, де обгрунтовувалась потреба в додаткових 60 мільйонах гривень. В цю цифру додавались кошти на оплату енергоносіїв, зарплату, ремонт будівель та інше.

 

У підсумку, голова комісії пообіцяв посприяти в вирішенні цієї проблеми й направити відповідні листи до різних державних структур.

 

 

Прочитано 489 разів
Останнє редагування П'ятниця, 06 липня 2018 17:32
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+