У Кропивницькому на місці зелених зон виростуть нові висотки

Середа, 03 лютого 2021 10:21

Учора, 2 лютого, під час другої сесії Кропивницької міської ради депутати підтримали два проєкти рішення, згідно з якими  на двох земельних ділянках з'являться  житлові будинки. Про це повідомляє mandarin-news.

Так, депутати проголосували за  передачу ПП «А ПЛЮС Я» в оренду1 га земельної  ділянки по вул. Андріївській, 2-а, що знаходиться за Ковалівським мостом строком на 10 років.  На цьому місці хочуть побудувати два 10-16-поверхових будинки.  Розмір орендної плати встановлять  на рівні 6 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

 

Передати приватному підприємству «А ПЛЮС Я» із земель комунальної власності земельну ділянку в оренду строком на 10 років по вул. Андріївській, 2-а загальною площею 0,8980 га (кадастровий № 3510100000:33:212:0094) для будівництва і обслуговування 2 багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури за рахунок земель житлової та громадської забудови, - вказано в даному проєкті рішення. 

Підтримали й проєкт рішення про надання ТОВ "АЛЬФА-ГРАУНД" дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості. Так, на місці  4 гектариів зеленої зони спеціального призначення по вул.Яновського,65/52 , великий парк колишньої спортивної бази "Колос», з’явиться п’типоверховий будинок.

 

 

Надати товариству з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРАУНД» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі в оренду по вул. Яновського, 65/52 загальною площею 3,9042 га (кадастровий № 3510100000:46:368:0087) для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – В.03.15) за рахунок земель житлової та громадської забудови, - йдеться в проєкті рішення. 

На такі рішення відреагувала екоактивістка Надія Паливода у Фейсбук.  Вона вказала, що в обласному центрі зникнуть ще дві зелені зони.

«Якщо в попередньому проекті рішення (оренда 1 га земельної  ділянки по вул. Андріївській, 2-аред.)   було вказано - сплатити відновну вартість зелених насаджень, то в випадку "Колосу" навіть не згадується, що це по суті пускають під вирубку парк і що там є зелені насадження.

 

Що ж, вибори пройшли, вже не треба зберігати пристойне обличчя - тож можна почати дерибан на повну силу», – написала активістка.

 Скіншоти зі сторінки Надії Паливоди. 

Прочитано 422 разів
Останнє редагування Середа, 03 лютого 2021 12:11
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+