У Кропивницькому Міністру освіти звітувала "Нова українська школа". ФОТО

Вівторок, 20 лютого 2018 01:07

19-го лютого до Кропивницького з робочим візитом завітала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

О 12:30 відбувся візит Лілії Гриневич до «Навчально-виховного об’єднання №25». В двох перших класах цього закладу з 1 вересня 2017 року пілотують новий Державний стандарт початкової освіти в межах Нової української школи.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

Загалом, у 100 шкіл по всій Україні (по два перших класи) працюють по такій системі освіти, в їх числі і «Навчально-виховне об’єднання №25» міста Кропивницького. Уже зараз ці першокласники навчаються по-новому: опановують знання та навички через діяльність, а під час ранкового кола вчаться висловлювати свої думки і почуття та слухати інших. 

«Ми вже маємо перші результати навчання дітей у пілотних школах. І що найважливіше – ми досягли того, що діти хочуть ходити до школи. Зараз це одна з найгостріших проблем – втрата мотивації до навчання серед дітей молодшого віку. Однак потрібно розуміти, що без фінансових вкладень реалізація реформи неможлива. 100 пілотних  шкіл НУШ – це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1млрд 870 млн грн, які держава вкладе в її старт », – повідомила Міністр освіти і науки України.

Зокрема, передбачено 998,7 млн на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,818 млн – на придбання техніки для початкової школи, 386,5 млн – на підвищення кваліфікації вчителів, 48,349 млн – на навчально-методичну літературу для початкових класів та 272,382 млн грн – на підручники для 1-го класу. Разом це становить 1 млрд 869 млн 812 тис гривень.

У «Навчально-виховному об’єднанні №25» два пілотні класи – по 30 та 32 учні відповідно. Для створення необхідного освітнього середовища в цих класах управління освіти міськради Кропивницького з серпня 2017 р. до лютого 2018 р. придбало меблі (шафи, столи, стільці), обладнання та наочно-дидактичні матеріали (моделі геометричних тіл та фігур, танграми, демонстраційні терези, математичні планшети, моделі механічних годинників тощо) на суму 73 тис 743 грн.

Учитель пілотного класу Людмила Журавльова зазначила, що новий стандарт вимагає значно більших зусиль від вчителя.

«Треба постійно та динамічно працювати з дітьми, це складно. Але так ти сам постійно вчишся, і це справді цікаво», – розповіла педагог.

Вчительки початкових класів Комунального закладу “Навчально-виховне об’єднання №25“ Галина Прокопенко та Людмила Журавльова отримали подяки від Міністерства освіти і науки України за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий внесок у розроблення інноваційної моделі “Нова українська школа”.

Прочитано 2290 разів
Останнє редагування Вівторок, 20 лютого 2018 01:08
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+