У Кропивницькому хочуть встановити пам’ятник Степану Бандері (ФОТО)

Четвер, 27 грудня 2018 14:45

Сьогодні, 27 грудня, у прес-клубі реформ зібралася ініціативна група міста, яка запропонувала створити у Кропивницькому пам’ятник Степану Бандері.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент mandarin-news.

До обговорення ідеї долучився Василь Косяченко, священник православної української церкви, який став ініціатором створення даного монумента. На його думку, Степан Бандера – це символ державності, незалежності і єдності українського народу.

У дискусії взяли участь також Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація політичних наук», Юрій Митрофаненко, історик та краєзнавець, а також член топонімічної комісії міста та Ігор Козуб.

Перш за все, потрібно говорити про історичні підстави створення цього проекту, як символу українського-націоналістичного визволення на території нашого краю. І хотілося б звернутися до документів, зокрема, «Чекіського досьє України», виданого на основі архівів СБУ. Це кількатомне видання по кожній області. В 1950 році було створено економічний паспорт кожної області, зокрема й Кіровоградської: Оуновские организации сущевствовали в городе Кировограде и 19-й районах. Найбольшую активность в своей националистической работе проявляли в следующих районах: Александровском, Александрийском, Маловисковском, Новопражском, Новоукраинском, Новгородском, Пищанабродском, Чигиринском, Камянском, Новоархангельском. По группе указанных районов арестовано и осуждено 170 человек, – цитує видання Юрій Мітрофаненко. – Вслед за немцами в город Кировоград и районы Кировоградской области прибыли украинские националисты, которые развернули работу по созданию оуновских организаций.

За словами історика, у нас є всі історичні передумови для встановлення такої пам’ятки.

Наразі ініціатори даного проекту ще не з’ясували, де точно буде знаходитися пам’ятник, хто буде його автором та яким чином фінансуватиметься цей проект. Проте встановили часові рамки – він має бути втіленим у життя уже за рік. 


Прочитано 1953 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+